TOZAN: KAN VE GÖZYAŞI ÇOĞALDI

TOZAN: KAN VE GÖZYAŞI ÇOĞALDI

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan Atatürk Hava limanında yaşanan saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı, ?eskiden Ramazan ayında sadece iftar topu patlardı, şimdi ise bombalar patlamaktadır.? Derken, bu saldırıya güvenlik zafiyeti demenin de az kalacağını vurguladı.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde gerçekleşen terörist saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, Ülkemizde insanların artık bombaların patlamasına alıştırılmış, sindirilmiş, yapaylaşmış bir durumda olduğunu söyledi.

 

 

Yazılı bir açıklama yapan Tozan, Yeni Türkiye naraları atan zihniyetle, geçen sene temmuz ayından bu yana 10 ayrı yerde kitlesel katliam derecesinde patlamalar olduğunu, Yeni Türkiye denilen andan itibaren ülkede kan ve gözyaşının çoğaldığını vurguladı.

Tozan, ? Millet olarak bu acı günleri mutlaka geride bırakacağız. Yaşanan bu vahim tablonun yayın yasakları ile milletimizden gizlenmesi doğru değildir. Ülkemizin başına Işid belasını musallat edenler, sorumluluktan kaçamazlar. Eskiden Ramazan ayında sadece iftar topu patlardı, şimdi ise bombalar patlamaktadır. Bir ülkenin, en güvende hissettiği yerlerinin başında, ulaşım hatları; bunların içinde de hava alanı gelmektedir. Bu terörist eylem ise ülkenin güvenliği acısından büyük bir güvenlik zafiyeti demek az kalır. Kalaşnikoflu caniler patlayıcılar ile havalimanına saldırı düzenliyor ve hükümet yetkilileri güvenlik zafiyeti olmadığını söylüyor. Yabancı büyükelçilik görevlileri, kendi milliyetlerine ait yaralıların olup olmadığını basından öğrenmeye çalışıyor.? Dedi.

ABD?nin  birkaç gün önce Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını havalimanlarından uzak durması konusunda uyardığını ifade eden Tozan,  ?MİT ortada yok. İçişleri bakanı konu ile ilgisi yokmuş gibi bir tek açıklama yapmıyor ve hala o koltukta oturmaya devam ediyor.

Düzce AKP il başkanı 1 gün önce ''Terörün belini kırdık? ?diye açıklama yapıyor, sonuç ortada.  Türkiye'nin "Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme ?ye (Ottawa Sözleşmesi) katılmasına ilişkin yasa, 12 Mart 2003 tarihinde TBMM'de kabul edildi.

 Bakanlar Kurulu'nun (59. Hükümet) 28 Mart 2003 ve 2003/5427 Sayılı Kararı ile Sözleşme onaylandı. Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004'te yürürlüğe girdi. Özetle AKP döneminde sınır güvenliği kalmamıştır.? Şeklinde sözlerine devam ederken,  Hükümeti mülteciler ve sınır güvenliği konusunda derhal önlemler almaya davet etti,

 Çözümün TBMM de olduğunu söyleyerek, Terörün önlenmesi konusunda CHP?nin her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu kaydetti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.