YAMALI ÇÖZÜMÜN GEREKÇESİ

YAMALI ÇÖZÜMÜN GEREKÇESİ

Belediye yaz dönemi için asfalt atağına kalkarken, Düzce?nin kuzeyindeki 3 mahallede yollara asfalt değil  yama yapılıyor. Hem vatandaşın hem sürücülerin sıkıntı yaşadığı mahallelerde asfalt yapılmamasının nedeni ise henüz alt yapının tamamlanmamış olması.

Düzce?nin bir çok mahallesinde asfalt sorunu yaşandığı biliniyor. Zaman zaman gündeme getirdiğimiz mahallelerde vatandaşın en çok şikayeti bozuk yollar ve kışın çamur yazın tozdan oluyor.

Düzce Belediyesi yaz mevsiminin gelmesiyle asfalt sezonunu da açtı. Bir çok mahallede asfaltlama başladı. Ancak trafiğin ve insan yoğunluğunun az olduğu mahallelerde asfalt olması, daha büyük ve yolları daha bozuk mahallelerdeki vatandaşların tepkisine yol açıyordu. İşte bu mahallelerden Akınlar, Arap Çiftliği ve Körpeşler?de de aynı sorun yaşanıyor.

Akınlar ve Arap çiftliği mahallelerinde vatandaşlar asfalt beklerken yollara yama yapılmaya başlandı. Ancak bu geçici çözüm vatandaşların tepkisine yol açarken, bu mahallelere neden asfalt yerine yama yapıldığını Arap Çiftliği mahallesi muhtarı Muammer Ceylan?dan öğrendik. Ceylan mahallelerde alt yapı çalışmaların tamamlanmadığını, su hattı yenilenecek olmasından dolayı asfaltın yeniden kazılmaması için geçici çözüm uygulandığını söyledi.

Ceylan, ? 2016 içerisinde biz yama talep ettik. Bir önceki yıl doğalgaz çalışması yaptığımız yerlerde asfalt yeni olduğundan birinci etken o. Ama asıl etken. Körpeşler istikametinden Sarayyeri mahallesine olan ana arterler ve otobüs güzergahlarında belediye su tesisatını  yenileyeceğini söyledi. Belediye ihalesini yaptı buralar kazılacak.Bu sene sonuna doğru veya gelecek yıl mart ayında su şebekesi nedeniyle kazılacağından, bu yıl asfalt yap gelecek yıl boz düşüncesi bana göre yanlış. Önce alt yapıyı bitirelim, ondan sonra asfalt isteyelim dedik. Belediye de bu görüşümüze olumlu cevap verdi.Biz de var olan şekilde yama istedik.? Dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.