TAŞLI SON TARİHİ VERDİ

TAŞLI SON TARİHİ VERDİ

Düzce Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, kredi kefalet kooperatiflerinden kredi kullanıp borcunu ödeyemeyen ve faize giren borçların silinip yeniden yapılanması için son günün 29 Temmuz olduğunu söyledi.

DESKKOP Başkanı Ertan Taşlı, faizsiz kredi kullanımında son durum ve hükümetin yeni başlattı esnafın kredi faiz borcunun silinmesi ile alakalı  yapılanma hakkında açıklamalarda bulundu. Taşlı öncelikle, ülkemizin ve İslam aleminin Kadir gecesini ve bayramını kutlayarak sözlerine başladı.

 

 

Faizsiz kredi kullanımı ile alakalı rakamsal bilgiler veren Taşlı, sadece Düzce merkezde 5,5 milyon lira civarında kredi kullanıldığını söyledi.

Taşlı, ? Düzce İl?i olarak faizsiz kredilerle alakalı İl genelinde 400?ün üzerinde esnafımıza kredi kullandırmış bulunmaktayız. Rakamsal boyutu da 12 milyon lira civarında. Düzce merkez kooperatifi olarak da sadece bizim 5,5 milyon lira civarında bir faizsiz krediyi merkez sınırları içindeki esnafımıza kullandırdık.? Dedi.

Normal kredi konusunda da bilgi veren Taşlı, bu yıl Temmuz ayına kadar 18 milyon liralık kredinin esnafa ulaştığını belirtti.

Taşlı, ?Normal kredi kullanımında ise geçtiğimiz yıl ,yıl sonu itibariyle 20 milyon liraya yakın bir krediye esnafımızın ulaşmasını sağladık.Bu yıl da Temmuz ayı itibariyle 18 milyon liralık bir krediyi yine esnaflarımıza ulaştırmış durumdayız. Hedeflerimizin üzerinde esnafın ihtiyacı olan desteği Düzce?ye getirmiş durumdayız.? Şeklinde konuştu.

Taşlı, bayram sürprizi olarak ise, hükümetin merkez birliği ile yaptığı istişare sonucunda kredi borcunu ödeyemeyen esnaflarla ilgili bir yapılanma olduğunu söyledi. Yapılanma için başvuru süresinin ise 29 Temmuz?da sona ereceğini bildirdi.

Taşlı, ? Yapılanma ile kredisini ödeyemeyen esnaflarımız ödeyemediği tarihten bugüne kadar ödeyemediği faiz siliniyor. Ancak 29?una kadar ana parayı ödediği takdirde 1 kuruş faiz ödemeyecek.Tabi ki ödemeyene kolaylık sağlamanın çok fazla maksatları da var.Ödemeyeni ödüllendirmek değil bunun karşılığı. O esnafın borcunu ödeyerek tekrar ticari hayata katılmasına katkı sağlamak.Düzce?de ilçelerle birlikte bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Düzce genelinde 300?e yakın esnafın bu yapılanmadan faydalanacağını düşünüyorum. Eğer kişi borcunu ödeyemeyecek durumdaysa 12 ay ya da 24 ay taksitlendirme yapabiliyor. Bu seçenekleri seçiyorsa arkadaşımız bunu üzerine bir takım masraflar ve faizler biniyor.? Dedi.

Taşlı, borcunu ödeyemeyen esnaflara çağrıda bulundu, ? mutlaka gelin başvurunuzu yapın, bu fırsattan yararlanın? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.