REKOLTE 500 BİN TON

REKOLTE 500 BİN TON

Bu yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan fındık rekoltesi çalışmaları sona erdi. Yapılan çalışmalarda Türkiye rekoltesi yaklaşık 500 bin ton civarında olduğu ileri sürüldü.

15 Haziran tarihinde  başlatılan rekolte çalışmaları 24 Haziran tarihinde sona erdi. Alınan bilgilere göre bayram sonrası  Bakan Faruk Çelik tarafından açıklanması beklenen, 2016-2017 tahmini fındık rekoltesinde ciddi düşüş yaşandığı ve 500 bin ton civarına rekolte beklendiği ifade edildi.

 

 

Komisyon üyeleri tarafından tespit edilen 2 Temmuz Cumartesi günü açıklanması beklenen 2016 yılı tahmini fındık rekoltesi, bayram sonuna kaldı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyon üyelerinin fındıkta rekolte çalışmalarını tamamladığı bildirildi. Daha önce, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından2 Temmuz Cumartesi günü açıklanacağı duyurulan rekolte tahmininin bayram sonu açıklanacağı belirtildi.

15 Haziran'da 16 il ve 108 ilçede başlayan rekolte tespit çalışmalarının sona erdiğini ifade eden yetkiler, komisyon üyeleri tarafından oluşturulan raporunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teslim edildiğini ifade edildi...


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.