FINDIK İÇİN ÇAĞRI VAR!

FINDIK İÇİN ÇAĞRI VAR!

Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği, aralarında Düzce, Akçakoca ve Cumayeri Ziraat Odaları Başkanlarının da bulunduğu 4 İl?e çağrı mektubu gönderdi. Mektupta, Ziraat odalarının bu probleme duyarsız kaldığı iddia edilirken, tüm ziraat odalarının katılacağı bir çözüm toplantısı talebinde bulunuldu.

Ziraat Odalarının sezon başında fındık fiyatının düşük seyretmesi ile birlikte üreticiyi emanete fındık vermemeleri konusunda uyarmasına, piyasalarda panik havası yaratmak, psikolojik baskı yapmak ve üreticinin elinde kalan fındığı ucuz fiyattan kapatmak amacıyla oyunlar oynandığını açıklamasına rağmen Ziraat Odalarını duyarsızlıkla itham eden bir açıklama geldi. Ziraat Odaları, fındık fiyatının ederine yükselmesi için elinden gelen çabayı gösterdiği açıklamalarına karşın, Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği MARSİAD?dan , Ordu, Giresun, Trabzon, Sakarya, Düzce, Akçakoca,Alaplı,Kocaali,Karasu,Akyazı Ve Cumayeri Ziraat Odası Başkanlarına çağrı yaparak, odaları daha duyarlı olmaya davet etti.

 

Çağrı metninde, daha önce defalarca, Fındıkta yaşanan problemin çözümüne yönelik görüş, öneri ve projeleri içeren, Başbakan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tarım Bakanı ve Basına yazılan yazıların ziraat odalarına gönderilmesine rağmen, bir bölümüne ulaşılıp  telefon görüşmesi yapıldığı, konu ile ilgili görüş ve önerilerinin talep edilmesine rağmen hiçbir geri dönüş alınmadığına yer verildi.

Fındık ile ilgili bir  Sivil Toplum kuruluşu olarak, Fındığın Dünya Markası olması için yıllardan beri çaba sarf edilirken, son oynanan oyunla Fındığın ve fındıkla geçinen Milyonlarca üreticinin değersizleştirildiği, Hükümetin ve Ziraat odalarının bu problemde duyarsız kaldığı belirtilen çağrıda, problemin çözümü için hep birlikte acilen bir toplantı düzenlenmesi istendi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.