FINDIK FİYATI ARTACAK

FINDIK FİYATI ARTACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü  ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, fındık fiyatlarıyla ilgili, ?Fiyatlar yükselecek, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Neden, çünkü rekolte çok düşük? dediler.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bayram  ziyaretlerinde fındık fiyatlarını konuştular.  Nurettin Canikli açıklamalarında fındık fiyatlarının yükseleceğine işaret etti.

ÖZLÜ: FINDIK ULUSAL SORUN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise Düzce?de katıldığı bir programda bir çiftçinin fındık fiyatlarıyla ilgili sorusunu cevapladı. Faruk Özlü, "Fındık, Kaynaşlı'nın, Düzce'nin sorunu değil, tüm Karadeniz'in sorunudur. Ulusal bir sorundur. Konuyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ve Numan Bey çalışıyor. Rekoltenin belirlenmesi için bir takım çalışmalar oldu. Dolayısıyla meseleyi sadece Düzce yerelinde düşünmemek lazım." Dedi.

 

CANİKLİ: REKOLTE DÜŞÜK

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun?un Bulancak ilçesinde programda fındık fiyatları hakkında konuştu. Fiyatların neden düştüğünü ve nasıl yükseleceğini açıklayan Canikli, ?Fiyatlar yükselecek hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Neden, çünkü rekolte çok düşük. Bakanlığımız resmi olarak açıklayacak. Bazıları bu durumu kullanarak, geçmişte olduğu gibi birileri fiyatları aşağıya çekmek için her zaman olduğu gibi uğraşıyor. Onların kim olduğunu söylemeyelim ama onlarda fırsat vermeyeceğiz onu da söyleyelim. Hatırlatmak için söylüyorum 2002?de fındığın fiyatı 2 buçuk liraydı, 90 cent?ti bugün 8, 9 lira beğenmiyoruz ama kaç dolara geliyor 2 buçuk 3 dolara geliyor? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.