Heykel sanatı sınırsız veriler sunuyor

Heykel sanatı sınırsız veriler sunuyor

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı?nda ilk kez öğrenci kabul edecek olan heykel bölümü hakkında açıklamalarda bulundu. 


Doç. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, heykel bölümüyle, öğrencilerin beceri ve yorumlama yeteneklerini geliştirecek, temel teknik ve teorik bilgilerin aktarımı ile güncel kültürel birikimin öğrencilere kazandırılmasının amaçlandığını dile getirdi.


 

Doç. Dr. Satıcı, ?Bölümümüzün yer aldığı Konuralp Yerleşkesi, oldukça zengin bir kültürel mirasın üzerine konuşlanmıştır. Bu bağlamda Heykel Bölümümüz, üç boyutlu sanatsal üretimler aracılığı ile bölgenin kültürel mirasına ek değerler üretebilmeyi ve geçmiş ile gelecek arasında kültürel bir bağ kurmayı da hedeflemektedir? dedi.


Lise veya dengi bir ortaöğretim kurumundan, bölümün kesin kayıt tarihine kadar olan sürede mezun öğrencilerin heykel bölümüne başvuru yapabileceğini belirten Ferhat Kamil Satıcı, 2016 YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde, 150 veya üzeri puan almış öğrencileri kabul edeceklerini söyleyerek başvuruların online yapılacağını ve herhangi bir başvuru ücretinin de alınmayacağını ifade etti.


 

Çağdaş sanat ve heykel sanatına ilgisi olanlar ile çağın görsel ve düşünsel çözümler bekleyen sanatsal ortamına oluşturucu değerler üretebileceğini düşünenlerin heykel bölümünü tercih edebileceğini söyleyen Satıcı, yeniliklere açık vizyonu, sanat ve tasarım merkezlerinin bulunduğu büyük metropollere yakın konumu, alanda gerçekleşen çalışmaları takip edebilme ve bu çalışmalara katılım sağlayabilme gibi birçok avantajı öğrencilere sunacaklarını sözlerine ekledi.


Heykel bölümünün, öğrencilerine teorik araştırmalar ve pratik uygulamalarla heykel sanatına dair birikim kazandırmayı hedeflediğini ifade eden Doç. Dr. Ferhat Kamil Satıcı, ?Bölümümüz; geleneksel ve modern heykel sanatının perspektifine ek olarak öğrencilerinin, çağdaş sanat konusunda da birikimli, malzemenin sınırlarını zorlayan, kendi ifade olanaklarını oluşturabilen sanat üreticileri olmaları için gerekli eğitim programlarına fazlasıyla sahiptir. Öğrenciler, genişletilmiş medya, üç boyutlu dijital modelleme, modelaj (kil heykel), ahşap, taş ve metal tekniklerinin uygulanabildiği atölyelerde eğitim alabilecekler. Kendilerini sürekli güncelleyecek sanatçı ve tasarımcılar olarak heykel bölümü mezunları, sanat serüvenlerini kurgulayan ve sürdürebilen bireyler olacaklardır. Heykeli diğer görsel sanat disiplinlerden ayıran en önemli boyut, sadece dokunsal olarak da alımlanabilecek bir sanat biçimi olmasıdır. Bu bağlamda New York Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Richard Senneth'in bir sözü bu konuda önemli bir görüşü ortaya koymaktadır: ?Dokunma, akıllı el hakkında farklı sorunlar sergiler. Felsefede olduğu gibi tıp tarihinde de beynin gözden çok daha farklı duygusal bilgiyi sunup sunmadığı tartışması uzun zamandır yapılıyor. Görüldüğü kadarıyla göz, belirli bir çerçeveyle sınırlı görüntüler sunarken dokunma, tamamıyla kapsayıcı ve sınırsız veriler sağlamaktadır. Sonsuz bir evrenin parçası olarak heykel sanatı, bizlere sınırsız veriler sunar" şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.