Düzce Belediyesi sosyal hizmetler için atağa geçti

Düzce Belediyesi sosyal hizmetler için atağa geçti

Düzce Belediyesi sosyal sorumluluk ve kültürel projeler için düğmeye bastı. 


Düzce Belediyesi sosyal sorumluluk ve kültürel projeleri kapsamında İstanbul caddesi üzerinde bulunan eski belediye binası içerisinde bulunan ofislerde Aşevi, EVSAD Rehberlik Hizmetleri ve 60 yaş ve üstü vatandaşlar için yaşam merkezi açılacak.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Düzce Belediyesi olarak olgun yaştaki vatandaşlarımızı 'Beyefendiler' olarak adlandırıyoruz. Ömürlerinin ikinci baharındaki günlerini nezih bir mekanda geçirmelerini sağlamak için hazırladığımız lokali de 'Kıraathane' olarak tanımlayıp projemizi Beyefendiler Kıraathanesi olarak isimlendiriyoruz. 60 yaş ve üstü vatandaşların yararlanacağı 112 Metrekarelik alanda, çay ocağı, kütüphane ve internet başta olmak üzere olgun insanlarımızın hoşça vakit geçirmelerini sağlayacak her türlü donanımı sağladık.

İkinci bahar dinlenme lokalinde olgun beyefendi vatandaşlarımız, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da birbirleriyle hasbihal edebilecek. Lokalde dama ve satranç gibi oyunlar da oynayabilecekler. Yine Düzce Belediyesi olarak her gün 500'ü aşkın ihtiyaç sahibi ve evinde yemek pişiremeyecek derecede düşkün olan kişiler için aşevinde pişirilen sıcak yemekler hazırlanacak. 12 ay süreli olarak faaliyet gösterecek olan Aşevinde sabah ve öğle olmak üzere iki öğün yemek verilecek. Üçüncü sosyal merkezimiz ise kısa adı EVSAD olan Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Derneği Düzce Şubesi olarak çalışacak ve Rehberlik hizmeti verecek? şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.