DÜZCE'DEN BİR DÜNYA DEVİ ÇIKTI

DÜZCE'DEN BİR DÜNYA DEVİ ÇIKTI

Avrupa?da ikinci, da 6?ncı sırada bulunan Standard Profil, 7 ülkedeki 12 fabrikasında dünya otomotiv devleri için üretim yapıyor. Beş kıtada 45 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Bundan 39 yıl önce 7 kişilik bir ekiple yola çıkan Standard Profil, bugün 7 ülkedeki 12 fabrikasında 8 bin kişinin çalıştığı bünyesinde 6 farklı dilin konuşulduğu global bir deve dönüştü. 2015'te 345 milyon euro ciro yapan şirket, sızdırmazlık profili alanında Avrupa'da ikinci, da 6'ncı sırada yer alıyor. 1977'de Düzce'deki fabrikasında 'deki otomotiv fabrikaları için sızdırmazlık profili üretmek için kurulan Standard Profil, 1992'de ilk ihracatını yaparak, globalleşme yolunda ilk adımını attı. Bulgaristan, Çin, Güney Afrika, İspanya, Fas ve Meksika'daki fabrikalarında üretim yapan şirket, 5 kıtada 45 ülkeye ihracat yapıyor. BMW, Volkswagen Grubu, General Motors, Renault-Nissan Grubu, Fiat Chrysler Grubu, Toyota, Ford, Daimler, Volvo, Peugeot Citroen Grubu gibi dünya otomotiv devlerine sızdırmazlık profili tedarik ediyor.

DEVLERE ÜRETİYOR
Standart Profil CEO'su Turhan Semizer, yaklaşık 40 yıl önce 
'de başlayan maceranın bugün 7 ülkede devam ettiğini söyledi. Standard Profil Grubu'nun başarılarına her gün bir yenisini eklediğini ifade eden Semizer, şöyle devam etti: "Müşteri odaklılık, işinin uzmanı çalışanlarımız, Ar-Ge çalışmaları ile geliştirdiğimiz ürün ve hizmet kalitemiz sayesinde dünya otomotiv devleri tarafından tercih ediliyoruz. Kalitemizin yanı sıra, maliyetlerimiz, tasarımdan teslimata komple hizmet vermemiz, hızlı, esnek ve güvenilir ilişkilerin kurulması başarımızda önemli rol oynuyor."

10 YILDA 500 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Standard Profil, 2005'ten bu yana yılda ortalama 50 milyon euroluk yatırım yaptı. Son 10 yılda yapılan yatırım yaklaşık 500 milyon euroyu buldu.

AMERİKA KITASINA MEKSİKA'DAN GİRDİ
2000'li yıllarda ihracatı iç piyasa satışının üstüne çıkmış bir tedarikçi konumuna ulaşan Standard Profil, ilk yurtdışı yatırımını 2005'te Bulgaristan'da yaptı. Bulgaristan'ı Güney Afrika ve Çin'deki fabrikalar izledi. Ayrıca Türkiye'deki ikinci fabrika Manisa'da devreye girdi. 2012'de Kaufil Sealing Technologies firması Standard Profil Grubu'na katılır. İspanya'daki 4, Fas'taki 1 fabrikanın yanı sıra, Rusya ve Hindistan'daki ortaklıklar da Standard Profil Grubu'na bu sayede dahil olur. Son olarak 2014'te Meksika'da açılan yeni fabrika ile Standard Profil, Amerika pazarına giriş yaptı.

UFUK SANDIK SABAH GAZETESİ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.