YENİ FİYATIYLA TEZGAHLARDA

YENİ FİYATIYLA TEZGAHLARDA

Hemen herkesin gün içinde ara öğün ya da atıştırmalık olarak yediği simide zam geldi. 75 kuruşa satılan simitler bundan böyle 1 liraya satılacak.

Simitçi esnafının zam talebini değerlendiren (DESOB) Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, artan girdi maliyetlerini hesaplayarak zam talebini kabul etti.

Başkan Mustafa Kayıkçı imzalı Birlik Yönetim Kurulu kararına göre; gramajları aynı kalan simit ve poğaça fiyatları 1 liraya çıkartılırken, aynı karar uyarınca 1 kg. tost ekmeğinin satış fiyatı ise 4,50 liraya yükseltildi.

 

Satış fiyatları 1 liraya çıkartılan simitler, 15 Temmuz askeri darbe girişimine karşı vatandaşlar  tarafından  tutulan demokrasi nöbetlerinde, belediye görevlileri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyordu.

Simit fırınları, zam talebinde una gelen zam dolayısıyla bulunduklarını söylerken, uzun süredir 75 kuruştan satıldığını artık zam yapılması gerektiğini belirttiler. Tüm fırınların kararı olduğunu ifade ederken, satışların azalacağını da dile getirdiler.

İnsanların en çok tercih ettiği gıdalardan biri olan simite yapılan zam karşısında bir vatandaş üzüldüğünü söylerken, bazı vatandaşlar zammı çok buldu, bazıları ise gerekli olduğunu söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.