BRİFİNG VEREN TEK KURUM

BRİFİNG VEREN TEK KURUM

Her ay düzenli olarak faaliyet raporu hazırlayarak kamuoyuna duyuran Tarım İl Müdürlüğü Temmuz ayı faaliyet raporunu da açıkladı. Düzce?de ismi bile duyulmayan, bilinmeyen bir çok kurumun aksine düzenli olarak kamuoyuna brifing veren Tarım İl Müdürlüğü bu uygulaması ile dikkat çekiyor.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2016 yılı Temmuz ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı. İşte Tarım İl Müdürlüğünün Temmuz ayı faaliyetlerinden bazıları:

Örtü Altı Tarla Okulu Düzenlendi.

2016 Yılı Bitki Sağlığı ve Karantina Çalışma Program ve Prensipleri gereğince yürütülen Örtüaltı Entegre Mücadelesi kapsamında, bitki koruma çalışmalarını Entegre Mücadele prensipleri doğrultusunda serada uygulamalı olarak anlatmak üzere 5 çiftçinin katılımıyla çiftçi tarla okulu düzenlendi.

Mera Islah Çalışmaları Başladı.

Mera Islah programında yer alan Kuşaçması ve Yenikaraköy meralarında yapılacak ıslah çalışmaları için ihale düzenlendi. İhaleyi kazanan firma tarafından Ağustos ayında başlanılan çalışmalar 75 gün sürecek, bu sürede ihata ve diri örtü temizliği yapılacak.

Ayrıca özel idare desteği ile Merkez İlçe Büyükaçma, Küçükahmetler ve Hacıahmetler Köylerindeki meralarında diri örtü temizliği yapıldı.

Kalıntı İzleme Programı Kapsamında Numune Alındı.

Hasat öncesi kalıntı izleme programı kapsamında domates, biber ve hıyarda 2 şer adet numune alınarak analize gönderildi.

Hayvan hastalıkları ile mücadele

2016 yılı İl genelinde Aşılama Kampanyası dâhilinde 18 köyde 4 bin 157 büyükbaş hayvana şap aşısı, 13 köyde 295 buzağıya Brusella aşısı yapıldı, hastalıklara karşı hayvanlar korundu..

Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapılırken,  herhangi bulaşıcı hastalığa rastlanmadı, ayrıca hayvan pazarındaki hayvan nakil işlemleri de yapıldı.

İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 42 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmedi.

Su Ürünleri Faaliyetleri

Düzce genelinde 46 adet su ürünleri satış yeri ile 4 adet su ürünleri yetiştiren işletme denetimi yapıldı.

Nitrat izleme programı kapsamında 12 adet su numunesi alındı, alınan numunelerde tehlike sınırları üzerinde nitrat bulunmadı.

Topuk, Torkul, Kurugöl ve Çamlıpınar göletlerine balıklandırma çalışması kapsamında toplam 50 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Müdürlük tarafından, amatör olarak balıkçılık yapmak isteyen 44 kişiye Amatör Balıkçılık Belgesi verildi.

Gıda ve Yem Kontrol Faaliyetleri

 

Temmuz ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 362, yem satışı yapan işyerlerinde 11 olmak üzere toplam 373 adet denetim yapıldı.

Alo Gıda 174 hattına gelen 14 şikâyet incelendi, şikâyetlerden 1 tanesi olumsuz, diğerleri olumlu sonuçlandı.

Temmuz ayı içerisinde 7 gıda işletmesine mevzuata aykırılıktan 30 bin 916 TL idari para cezası uygulandı.

Ekonomik Yatırım Projeleri Tamamlanıyor

9. ve 10. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında 14 proje tamamlandı, 4 projeden ikisinin yapımı ve rutin kontrolleri devam ederken, Toplamda 6 milyon 719 bin TL hibe ödemesi yapıldı..

Genç Çiftçiler Hibe Desteği;

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı kapsamında Düzce genelinde 185 kişinin faydalanabileceği Genç Çiftçi Hibe Desteği Projesi yapmaya hak kazanan 163 hak sahibi ile hibe sözleşmeleri imzalandı.

Hibe sözleşmesini imzalamayan 22 genç çiftçi yerine yedek listede yer alan hak sahipleri belirlenerek askıya çıkıldı.

Bamya Projesi

Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması kapsamında yürütülen Düzce İlinde Yeni Bamya Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması Projesi için tesis edilen demonstrasyon bahçelerinin kontrolleri yapıldı. Bamyaların temmuz ayı itibarı ile hasatları başlarken, çiftçiler tarafından bamyaların 12-15 TL/kg arasında satıldığı, yeni bamya çeşitlerinin verimlerinin yüksek olması ve daha lezzetli olduğu için yoğun talep edilmesinden dolayı memnun oldukları görüldü.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.