İtalya 6.2?lik depremle sarsıldı: 6 ölü

İtalya 6.2?lik depremle sarsıldı: 6 ölü

İtalya?nın merkezinde meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremde 6 kişi hayatını kaybetti.

İtalya?nın Perugia kentinin 76 kilometre güneydoğusunda yerin 10 kilometre derinliğinde TSİ 04.36?da 6.2 şiddetinde deprem meydana geldi.

İtalyan yetkililer, şiddetli depremde 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda vatandaşın da enkaz altında kaldığını bildirdi. Başkent Roma?da ise bazı binaların 20 saniye boyunca sallandığı ifade edildi. Accumoli Belediye Başkanı Stefano Petrucci, 4 kişilik bir ailenin enkaz altında kaldığını ifade etti. İtalyan polisi ise, Pescara del Tronto köyü yakınlarında 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.


Öte yandan Amatrice kasabasında ise, ciddi şekilde hasar meydana geldiği öğrenildi. Amatrice Belediye Başkanı Sergio Perozzi kasabanın giriş-çıkış yollarının kapandığını belirterek, kasabanın yarısının tahrip olduğunu ve çok sayıda vatandaşın enkaz altında kaldığını ifade etti. Depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntının meydana geldiği öğrenildi.

İtalya?da 2009 yılında Aquila bölgesinde meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremde 300?den fazla kişi hayatını kaybetmişti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.