ALİ FİDAN BAKANLIĞA ATANDI

ALİ FİDAN BAKANLIĞA ATANDI

18 Şubat 2015'te yayınlanan valiler kararnamesi ile Düzce'nin 9'uncu valisi olarak göreve atanan ve 9 Mart 2015 tarihinde Düzce'de koltuğa oturması ile başlayan Vali Ali Fidan'ın Düzce'de görev süresi  17 ay sürdü.

Düzce'ye bir çok yenilik kazandıran Vali Ali Fidan, Askeriye'nin de bağlandığı Milli Savunma Bakanlığına 1.derece kadrolu müsteşarlık görevine atandı.

Düzce'ye atanır atanmaz bir çok çalışma gerçekleştiren Düzce Valisi Ali Fidan'ın 17 aylık süre içerisinde Düzce'de yaptıkları hafızalardan silinmeyecek. Düzce'nin Türkiye genelinde tanıtılması için yoğun çaba sarf eden Vali Ali Fidan 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Ankara Tanıtım Günleri'ni Düzce'ye kazandırdı. Ayrıca Vali Fidan'ın 17 aylık Düzce çalışma süresince Kaynaşlı'ya açılan Motor Sporları Merkezi'nden, yapılan çalışmalara kadar bir çok konuda önderlik yaptı.

 

 

 

İş Merkezleri için ön çalışma yaptı

Yıllardır Düzce'nin atıl sorunlarından biri olan Kalıcı Konutlar İş Merkezleri ve Cezaevi yanındaki iş merkezleri içinde geniş kapsamlı çalışmalar yaptı. Vali Fidan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler dahilinde Düzce Üniversitesi'nin yurt sorununu da göz önüne alarak, iş merkezlerinin yurda dönüştürülmesine ön ayak oldu.

Güzeldere'ye muhteşem yatırım

Düzce'nin en çok turist çeken merkezlerinden biri olan Güzeldere Şelalesine de muhteşem bir proje hazırlatan Düzce Valisi Ali Fidan, bungolov evlerinden restaurantına bir çok güzellik kattı. Güzeldere yolunu komple sıcak asfalt yaptıran Vali Fidan hem bölgede ki köylülerin ulaşım sorununu çözdü hem de Düzce'nin en iyi turizm noktasını canlandırdı.

Halkın adamı oldu

17 aylık görev süresinde Halkın adamı olan Vali Ali Fidan, sürekli halk ile bir araya geldi. Kapısını her gelene açtı. Herkesin sorunlarını dinledi. Çağırıldığı her organizasyona katılmaya çalıştı. Halkın adamı olup herkesin yardımına koştu.

4 şehidin de aileleri ile her zaman ilgilendi

Düzce'nin son dönemde ki şehitleri olan Cihan Aksarı, Sabri Altınbaş, Ufuk Baysan ve Metin Uysal'ın aileleri ile her zaman bir araya geldi. Haberleri bizzat kendisi vermeye çalıştı ve onların her zaman yanında oldu. Sevgi evlerinde ki çocukları, huzur evindeki yaşlıları hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Şehit yakınları ve gaziler ile sürekli bir araya geldi. Hal hatır sordu yanlarında olduğunu gösterdi.

Demokrasi nöbetlerine katıldı

15 Temmuz'da Askeriye içerisinde bir grup FETÖ/PDY bağlı bir grup asker tarafından gerçekleştirilen Darbe girişimi sonrasında 15 Temmuz gecesi büyük bir sağduyu ile Düzce'de kriz masasına başkanlık etti. Tüm görevlileri işin başına davet ederek gelişmeleri kriz masasından yönetti. 15 Temmuz'dan itibaren başlayan ve 10 Ağustos'a kadar devam eden Demokrasi nöbetlerinin tamamına katıldı. Bütün gelişmeleri tek tek takip edip Düzce'de herhangi bir sorun yaşanmaması için elinden gelenin fazlasını yaptı.

Düzce'nin efsaneleri arasına girdi

Düzce'nin 9. valisi olan Ali Fidan, büyük takdir gören karakteri ile birlikte Düzcelilerin hafızalarına kazınırken, 26 Ağustos 2016 Cuma günü Milli Savunma Bakanlığı'na Müsteşar olarak atandı. Yerine atacak isim ise henüz belli değil.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.