Marka'dan Gençlere Teknogirişim Sermayesi Başvuru Desteği.

Marka'dan Gençlere Teknogirişim Sermayesi Başvuru Desteği.

 

MARKA'dan yalpan açıklamada şunlara yer verildi. "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılından beri yürütülmekte olan ve nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ile bu girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen işletmelerin oluşturulmasını hedefleyen, ülkemizde bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılmasının yanında yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılmasını sağlayan "Teknogirişim Sermayesi Desteği" programının 2011 yılı başvuruları başlamış olup, ön başvurular için son teslim tarihi 16 Kasım 2011 tarihi olarak belirlenmiştir. Teknogirişim sermaye desteği programı Bilim, Sanayi ve Teknoloji tarafından girişimcilere yönelik verilen 100 bin TL tutarında geri ödemesiz hibe programıdır. Proje fikri olan gençler fikirlerinin projelendirilmesi ve ön başvuru dosyasının hazırlanması, İş Planı Dosyasının hazırlanması ve kurul sunumlarının planlanması süreçlerinde teknik destek verilmesi amacı ile MARKA bünyesinde oluşturulan Teknogirişim Destek Masası'ndan yardım alabilirler."

Konu ile ilgili bilgi almak isteyen genç girişimciler, MARKA'nın Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'daki Yatırım Destek Ofisleri'nden bilgi alabilecek.

Yapılan açıklamada "Destek verilecek konular; 5746 Sayılı Kanun, TGSD Uygulama Usul ve Esasları, Başvuru ve Değerlendirme Süreci, Ön Başvuru Dosyası Hazırlama, İş Planı Hazırlama, Fikirlerin Projelendirilmesi, Yenilik İnovasyon Kavramlarının Geliştirilmesi, Pazar Araştırması, Rekabet Stratejisinin Belirlenmesi, Maliyetlerin Belirlenmesi ve Bütçelendirme. Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının Özellikleri; Amaç; Yüksek eğitimli ve nitelikli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini teşvik etmektir. Hedef Kitle; Örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci. Yüksek lisans veya doktora öğrencisi. Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişiler. Destek tutarı 100 bin TL, Destek türü yüzde 100 hibe. Destek süresi ise 12 Ay."

Düzce - İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.