Atardamar tıkanıklığına ameliyatsız çözüm

Atardamar tıkanıklığına ameliyatsız çözüm

 Dünyada gelişen ameliyatsız damar tıkanıklıklarına müdahale yöntemlerini başarıyla uygulayan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, atardamar tıkanıklarını ameliyatsız anjioplasti yöntemleri ile tedavi etmeye başlayarak sağlık alanındaki başarılarına bir yenisini ekledi. 


Yaklaşık 50-100 metre yol yürüdüğünde bacak ağrısı olan ve bu şikayetlerle Düzce Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğine başvuran 60 yaşındaki erkek hasta yapılan muayene neticesinde, hastanın sağ bacağındaki atardamarında tıkanıklık tespit edildi. Sonrasında her iki bacak atardamar anjiografisi yapılan hastamızın sağ bacağındaki tıkanıklığın tam yeri belirlendi.


Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Okay Güven Karaca konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kalp Damar Cerrahisi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Mesut Şişmanoğlu ve Prof. Dr. Haluk Akbaş ile birlikte gerçekleştirdikleri operasyonda hastada herhangi bir kesi yapılmadan, anjiografi eşliğinde, sol bacak damarından kapalı yöntem ile damar içine girdiklerini ifade etti. Damarın tıkanık olan bölgesinin aterektomi denilen yöntem ile temizlendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Karaca, temizlenen bölgeye stend konulan hastanın sağ bacak damarının tamamen açıldığının altını çizdi. Cerrahi işlem sonrası hastanın çok rahatladığını ifade eden öğretim üyesi, hastanın ikinci gününde taburcu edildiğini sözlerine ekledi.
Daha önce yapay damar ile baypass yöntemi kullanılarak tedavi edilen bu gruptaki hastalar, Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ameliyatsız anjioplasti yöntemleri ile tedavi edilmeye başlandı.


Üniversite Yönetiminin destekleri ve nastanenin özverili çalışmalarıyla Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, alanında bölgenin en iyisi olma hedefiyle sağlık hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.