İLK 3 GÜNDE ACİLE?

 İLK 3 GÜNDE ACİLE?

12 Eylül?de başlayan Kurban Bayramının ilk üç gününde Düzce?de Acil Servis bölümü doldu taştı. İlk üç günde acile 3 Bin 900 hastanın başvuru yaptığı ve  hastaların 3?te 2?lik bölümünün baş ağrısı, mide bulantısı, grip başta olmak üzere basit hastalıklardan gitti öğrenildi.  

 

12 Eylül Pazartesi günü başlayan ve 15 Eylül Perşembe günü son bulacak olan Kurban Bayramının ilk üç gününde Acil Servise 3 bin 900 hasta girişi yapıldı. Başvuru yapanların 3?te 2?lik kısmının baş ağrısı, grip, kusma, mide bulantısı gibi basit hastalıklardan dolayı gitti öğrenilirken, acil durumlara müdahale etmek için bekleyen sağlık personelinin gereksiz hastalıklar yüzünden zor şartlar altında bayram mesai yapmak zorunda kaldılar.

Sağlık personelinin en büyük sıkıntısı gereksiz yere hastanelere başvuru yapan kişiler olduğu biliniyor. Acil durumlarda insanları tedavi etmek için 7/24 açık tutulan Acil Servislerde günün hemen hemen her saatinde yoğunluk yaşanıyor. Yaşanan yoğunlukta asıl yer tutanlar ise basit hastalık olarak bilinen baş ağrısı, grip, mide bunaltısı gibi şikayetlerden hastaneşlere giriş yapanlar oluyor. Sağlık personeli ise enerjilerini gereksiz yere Acil Servisi işgal eden insanlarla tüketiyor.

Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen hastanelerin gereksiz yere işgal edilmesi acil durumlara müdahale etmesi gereken sağlık personelini de zor durumda bırakıyor. Konu ile ilgili olarak vatandaşların bilinçli hareket etmesi isteniyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.