BALIK BOL, FİYATLAR DÜŞÜK

BALIK BOL, FİYATLAR DÜŞÜK

Balıkçı esnafı, balık fiyatlarındaki düşüşten dolayı memnun. Kurban Bayramı?nın hemen sonrasında tezgahlarını açan esnaf, fiyatların düşük olması nedeni ile Kurban Bayramı?nın kendilerini çok etkilemeyeceği görüşündeler. Balıkçılar, çok değil 1 hafta sonra etten bıkan vatandaşların balığa yöneleceği umudundalar.

Balık tezgahlarında fiyatlar uygun ancak Kurban bayramı dolayısıyla satışlar azaldı. 1 Eylül?de açılan balık sezonundan itibaren yoğun ilgi gören balık tezgahları, Kurban Bayramı?nın ardından eski yoğunluğunu kaybetti. Vatandaşların kurban etine yöneldiğini belirten balıkçılar, işlerin 1 hafta sonra tekrar eskisi gibi olacağından umutlular.

 

 

Balık satıcısı Ahmet Kabasakal, bayram dolayısıyla ete yönelen insanların kısa süre sonra yeniden balığa ilgi göstereceğini söylerken, sezonda en çok bolluk yaşanan balıkların hangileri olduğunu da anlattı.

Kabasakal, ? Kurban Bayramı dolayısıyla insanların dolabında et var. Ancak havaların da bundan sonra serinlemesiyle satışlar artar. Şu an palamut, hamsi, mezgit, istavrit bol bol çıkıyor.özellikle palamut çocuklara faydası açısından çok tüketilmeli. Vatandaşlar hamsi için kar suyu diyor ama şu anda da yenilebilir. Bolluk nedeniyle fiyatların düşme ihtimali var. Kurban nedeniyle değil, geçen seneye göre fiyatlar bayağı düşük.? Dedi.

Kabasakal, balık fiyatları hakkında bilgi verirken ise, hamsinin 7, mezgit ve istavritin 10 liradan satıldığını, palamutun fiyatının büyüklüğüne göre değiştiğini söyledi bir de ekledi, ? Dünyanın en sağlıklı ürünü balık? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.