Evde sağlık hizmeti umut oluyor

Evde sağlık hizmeti umut oluyor

Düzce belediyesi tarafından bir süre önce açılışı yapılan kısa adı EVSAD olan Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti ofisi tarafından yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere bulundukları evde hizmet veriliyor. Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kayıtlı bulunan ailelere ziyaret ve bakım programı hazırlandı.

 
Düzce Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinden kayıtlı 50 bakıma muhtaç kişinin yararlandığı bildirildi. Hazırlanan programa göre Düzce belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekipleri günde 3 evi ziyaret ederek, hasta ve bakıma muhtaç kişilerle ilgileniyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayşe Kılıç, bakıma muhtaç kişilerin listesini hazırladıklarını belirterek "Öncelikle evin hijyenik ortamı hazırlanıyor.

 

Temizlik çalışmaları yapılıyor. Sıcak yemek servisi gerçekleştiriliyor. Sonra da uzman personel tarafından da pansuman gibi ön tıbbi müdahale ve kontroller yapılıyor. Evde sağlık ve bakım hizmetleri 10 günde bir dönüşümlü olarak sağlanıyor. Hastanın gerektiğinde hastaneye ve ilgili kuruma sevki sağlanıyor" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.