İTFAİYE TEŞKİLATI 302. YILINI KUTLUYOR

İTFAİYE TEŞKİLATI 302. YILINI KUTLUYOR

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla Düzce?de de etkinlikler düzenlendi. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, yapılacak etkinlikler, Düzce?de yangın bilinci ve itfaiyecilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

302. yıl önce kurulan İtfaiye Teşkilatı, 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İtfaiyecilik Haftasını kutluyor. Hafta dolayısıyla mikrofon uzattığımız Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, bu yıl kutlamaların yaşanan süreç dolayısıyla daha hassas yapılacağını belirtti.

Polat, ? İtfaiye haftası ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İtfaiye Teşkilatı 302. yılını kutluyor. Ülkemizde acı olaylar yaşanmakta. Şehitlerimiz var. Bu sebeple biraz daha hassas davranmak istiyoruz. Şehitlerimize Allah?tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Ülkemiz bu zor günleri en kısa sürede atlatacaktır.İtfaiye Haftası dolayısıyla belediye binası önünde standtlarımızı kuracağız. İtfaiye Haftasını bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarıyla değerlendirmek istiyoruz. Toplum bilinçlendiği sürece itfaiye daha başarılıdır.Toplum içindeki kayıplar çok daha aza inecektir. Toplum bilincine önem vereceğiz.? Dedi.

 

Yangınlar konusunda Düzce halkının bilinçli olmasının bina yapılanmasıyla da ilgili olduğunu vurgulayan Polat, toplumun her yıl biraz daha bilinçlendiğini belirtti, itfaiyenin en çok trafik kazalarına müdahale ettiğini dile getirdi.

Polat, ? İleriki yıllarda Düzce?nin itfaiye vakaları yönünden daha iyi pozisyona geleceğine inanıyorum.Düzce coğrafi konumu dolayısıyla D-100, D-655, Bolu Dağı ve tünelinin tam ortasındayız. Düzce İtfaiyesinin en çok görev alanı da trafik kazalarında kurtarma hizmetleri.Yangınlara baktığımızda mevsimsel değişiklikler var. Şu an anız yangınları çok fazla. Kışın baca yangınları artıyor. Yangınlarda can kayıplar her yıl azalıyor.? Şeklinde konuştu.

Trafik kazaların ve yangınlara müdahale etmede en önemli hedefin hız olduğunun altını çizen Polat, itfaiyecilerin vakalara ulaşmada yaşadığı sıkıntılardan da söz etti.

İtfaiyenin olay yerine ulaşması hızlı ulaşması için önce ihbarı doğru alması gerektiğini vurgulayan Polat, ? İhbarı aldık olay yerine giderken trafikte yol verilmemesi, hatalı parklar yüzünden olay yerine ulaşamama sıkıntımız var.Bir de olay yerinde insanların tabi ki canı yanıyor, malı yanıyor.vatandaşların farklı psikolojide olması normal. İtfaiyecilere bilmeden engel olması normal. İtfaiye kendi haline bırakılarak aldığı profesyonel eğitimin gereğini yaparsa çok daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkacaktır.İtfaiyecinin en büyük sıkıntısı psikolojik baskı. Yetişebilir miyim, önümüze bir şey çıkar mı.olay yerine düzgün ve hızlı gidebilmek itfaiyecinin en büyük hedefidir.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.