BU KEZ BAŞKAN YEMENİCİ İLE GÖRÜŞTÜLER

BU KEZ BAŞKAN YEMENİCİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesinin (SBL) İmam Hatip lisesi kız bölümü öğrencilerine tahsis edilmesi sonrasında, kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunu çözmeye çalışan Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci velilerinin son ziyaret adresi Belediye makamı oldu.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından makamında ağırlanan SBL velileri, Başkan Yemenici?den mağduriyetlerini giderecek bir destek vermesini istedi.

Velileri dinleyen Başkan Yemenici, sorunu yakından takip ettiğini belirterek, özellikle Çarşamba günü Bakan Faruk Özlü ile yapılacak koordinasyon toplantısında, çözüm önerilerini Bakan?a aktaracağını ifade etti.

??Bu konu yerel bir konu ve burada çözülmeli?? şeklinde konuşan Yemenici, Cumhurbaşkanının duyması hâlinde çok kızacağı bu meselenin Temmuz ayında bitmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sosyal Bilimler Lisesinin yatılı bir okul olarak Akçakoca?da kalması gerektiğini ifade eden Başkan Cüneyt Yemenici, mevcut durumdan İmam Hatiplilerin de Sosyal Bilimler öğrencilerinin de memnun olmadığını sözlerine ekleyerek, ??Buradaki bölünme işlemi tamamen teknik bir işlem, fakat galiba zamanlaması yanlış. Buna rağmen SBL öğrencilerinin yatılı olma imkânı devam ediyor?? dedi.

??Kavga etmeden bu sorunu çözmeliyiz. Ben gerekeni Bakan beye anlatacağım ama uygulayıcılar bu işi çözecek?? şeklinde konuşan Yemenici, ??Bu yapılan yanlışsa yanlıştan dönmek de bir erdemdir?? açıklamasını yaptı.

??Ne İmam hatiplileri, ne Teknik lise, ne meslek liseleri, ne de sosyal bilimler öğrencilerini kayıramayız, birbirinden ayıramayız?? diyen Yemenici, velilerin mücadelelerine hak verdiğini söyleyerek, taleplerini Bakan Özlü?ye mutlaka aktaracağını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile SBL öğrenci velilerinin yaptıkları toplantı, karşılıklı görüşlerin belirtilmesi suretiyle yaklaşık iki saat sürerken, toplantı sonunda Başkan ve SBL heyeti birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.