SURİYELİ ÇOCUKLARA EĞİTİM SETİ

SURİYELİ ÇOCUKLARA EĞİTİM SETİ

Göç İdaresi Başkanlığının hazırladığı proje kapsamında Düzce?deki Suriyeli ailelerin çocuklarına eğitim seti dağıtıldı. Valilik makamında yapılan dağıtımda Vali Zülkif Dağlı, Suriyelileri topluma entegre etme adına yeni projeler uygulanacağını söyledi.

Düzce?de yaşayan ve eğitim gören Suriyeli çocuklara eğitim seti dağıtımı yapıldı. Valilik makamında Vali Zülkif Dağlı tarafından yapılan dağıtımda, Suriyeli çocuklara kitap, defter ve eğitim materyalleri hediye edildi.

 

Vali Dağlı çocuklara tek tek isimlerini sorarak hediyelerini verirken, çocuklar ise elini öperek minnet ve mutluluklarını  ifade ettiler.

Proje hakkında bilgi veren Vali Dağlı, Düzce?de 100 Suriyeli çocuğun eğitim gördüğünü söylerken, eğitim oranını ve göçmenlerin topluma entegrelerini artırmak için yeni projeler hayata geçirileceğini ifade etti.

Vali Dağlı, ? Suriyeli misafirlerimizden 576 kişi ilimizde ikamet ediyor. Yığılca ilçemiz hariç tüm ilçelerimizle şehir merkezinde 576 misafirimiz var. Bu misafirlerimizin çocuklarının 100 tanesi ancak okula gidebiliyor. Biz yakın bir zamanda okullaşma oranını artıracağız. Çocukların ne kadar istekli olduklarını hep birlikte müşahade ettik. Onların ihtiyacı olan kitapların, ders materyallerinin hazırlanması gerekiyordu. Bununla ilgili Göç İdaresi Başkanlığımız biz çalışma yaptı. Biz de bu çalışmayı İlimizde başlatmış olduk. Bu anlamda Suriyelileri toplumumuza entegre etme adına, onlarla daha çok bir arada olma adına yeni projelerimiz devam edecek. Proje odaklı çalışacağız. Suriyeli vatandaşlarımız için yeni projelerimizi yakın zamanda açıklayacağız.? Dedi.

Eğitim setlerinin dağıtılmasının ardından çocuklar Vali Dağlı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.