BARO YENİ BAŞKANINI ARIYOR

BARO YENİ BAŞKANINI ARIYOR

Düzce Barosu 9. olağan genel kurulu bugün başladı. Yarın yapılacak seçimler öncesinde bugün düzenlenen 1. toplantıda mevcut Başkan Ali Dilber neden aday olmadığını açıkladı.

Düzce Barosu yeni başkanını yarın seçecek. 9. olağan kongrede 5 Dönemdir Düzce Barosu Başkanlığını yürüten Ali Dilber aday olmazken, 10 yıldır oturduğu koltuğu yarın yeni bir isme devretmeye hazırlanıyor. Azade Ay ile  Metin Güçlü?nün başkanlığa aday olduğu kongrenin 1. toplantısı bugün adliye sarayında yapıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Ali Dilber,aday olmadığını söylerken neden aday olmadığını açıkladı.

Dilber, ? İki meslektaşımız baro başkanlığına aday. Her nedense Bizim yasamızda Baroların seçimi 2 yılda bir, Barolar Birliğinin seçimlerini de 4 yılda bir  yapmak üzere kanun yapılmış. Bu kanun yapılırken ben baro başkanı ve delege değildim olsaydım karşı çıkardım.Yıllardır bunun eşitlenmesi gerektiğini söylüyoruz ama bir türlü eşitlenmedi. Bu dönem hem barolarda hem Barolar birliğinde seçimli genel kurul var. Aday olmamamın nedeni ise, Barolar Birliğine aday en azından aday adayı olmayı düşünüyorum. Bu çalışma içindeyim. ? diyerek mesai arkadaşlarından helallik istedi.

Kongrede daha sonra, baroda 30 yılını doldurmuş avukatlara plaket verilirken, plaket alanlardan biri de eski Milletvekili Metin Kaşıkoğlu?ydu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.