SES SEDA YOK!

SES SEDA YOK!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçtiğimiz kurban bayramında bir müjde vermiş ve  Düzce'ye bir Bilim ve Teknoloji Merkezi kurulacağını söylemişti.Ancak, Özlü?nün ? önce yer tespiti yapacağız? dediği merkez için henüz ses seda çıkmadı ve yer tespiti yapılmadı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kurban bayramındaki bayramlaşma töreninde,  Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından toplam 26 adet kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezleri'nden birinin Düzce'ye kurulacağı müjdesini vermişti.

 

 

Özlü,  "Batı Karadeniz bölgesi için Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni Düzce'ye kuracağız. Bunun için belediye, üniversite, teknopark ve il özel idaresi müştereken bir çalışma yürütüp önce yer tespiti yapacağız. Masraflarını TÜBİTAK'tan karşılayacağız. Düzce, Türkiye'deki 26 merkezden birine sahip olacak." Şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bilim Teknoloji Merkezi Türkiye?de önemsenen bir konu ve sanayiciler ile üniversitenin iş birliği yapmasını kolaylaştıracak bir merkez olarak görülürken, Türkiye?de 26 tane olan bilim merkezlerinden bir tanesinin Düzce?ye yapılacak olması da Bu bölgedeki sanayiciler ve üniversite adına çok önemli bir proje olarak olumlu karşılandı.  Yaklaşık 50 milyonluk bir proje olan bilim merkezi için, yaklaşık 1,5 ay geçmesine rağmen henüz ses seda çıkmaması, bu projenin de sadece sözde kalacağı şüphesini uyandırırken , yer konusunda ortağı olan kurumların hiçbir çalışmaya başlamamış olması da kafalarda soru işareti yarattı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.