KAÇAK AVCILARA GEÇİT YOK

KAÇAK AVCILARA GEÇİT YOK

Düzce Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü av koruma ve kontrol ekipleri tarafından sık sık yapılan kontrollerde kaçak avcılara fırsat verilmiyor. 2016 yılında 24 kaçak avcı hakkında yasal işlem yapıldı.

Yaban hayvanlarının yaşam alanlarında korunmasını da sağlayan görevliler, bu alanda kaçak avcılara karşı özveri ile çalışıyor. Av dönemlerinin dışında ve avlanmanın yasak olduğu alanlarda bilinçsizce avlanan kaçak avcılar milli parklarda yaban hayvanlarını rahat bırakmıyor. Yapılan bu uygunsuz avlanmalar karşısında görevliler resmi tatil ve bayram tatilleri de dahil yoğun tempoda çalışıyor. Av koruma ve kontrol ekipleri tarafından 2016 yılında yapılan denetimlerde kaçak av yaptığı saptanan 24 kişiye yasal işlem yapıldığı bildirildi.

 

 

Düzce?de toplamda 1223 belgeli avcı olduğu öğrenilirken, 13 ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar 3 avcı hakkında kara avcılığı kanununa muhalefetten işlem yapıldı.

Avcılık sezonu başladığından bu yana toplam 645 av pulu alındı, ayrıca alına bilgiye göre Düzce?de 4 tane olan tescilli avlak sayısı bu sene 8?e çıktı .2?si genel, 6 tanesi devlet avlağı olan avlaklardan,  Genel avlaklar Gümüşova- Cumayeri, Düzce melen, devlet avlakları ise Deredibi, Altınçay, Yığılca, Fındıklı Aksu, Kaynaşlı ve Gölyaka olarak tespit edildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.