10. Palamut Briç Festivali start aldı

10. Palamut Briç Festivali start aldı

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 10. Palamut Briç Festivali 400 oyuncu ile start aldı. 


Akçakoca?da her yıl düzenlenen Palamut Briç Festivalinin 10.?su Akçakoca Belediyesi Nikah salonunda 400 oyuncunun katılımıyla başladı.

 


40 yıldır briç oynayan ve dünya şampiyonu unvanını alan sanayici Nafiz Zorlu da festivale katıldı. 40 yıldır briç oynadığını ve 30 kez Türkiye şampiyonu olduğunu söyleyen Zorlu, "Akçakoca'da bu festival turizm açısından yapılıyor. Türkiye'nin 4 bir tarafından oyuncular gelerek bu festivale katılıyorlar. 400 oyuncu bir hafta sonu yarışarak şampiyonaya katılıyorlar?? dedi.


Briç Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu belirten Zorlu, ??Eğer başkan olursam devletimiz ile birlikte briç oyununun çocuk programı, 12 yaş grubu, gençlik grubu ve emekli yaş grubu oluşturmayı hedefliyorum. Devletten destek almaya çalışıyoruz. İki problem var briç oyun kağıdı ile oynandığı için yanlış ifade ediliyor. Dünyanın en güzel analitik matematiği ifade eden, psikolojik ve sosyal bir oyun. Amacımız iyi tanınma ve okullara girmektir. Bizim için önce para değil. Bu prestij önemli. Kaynağı kendimiz oluşturuyoruz" dedi.


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise 10. Palamut Festivalini yaptıklarını belirterek, ??Briç oyununu uluslararası arenaya taşımak istiyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımız var?? diye konuştu.


Akçakoca Palamut Briç Kulübü Başkanı Göksel Aydın da Akçakoca?yı tanıtmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, 10 yıldır Palamut Briç Festivali yaparak Akçakoca?ya katkı sağladıklarını söyledi.


Konuşmaların ardından 400 oyuncunun katıldığı turnuva start verilerek başlatıldı.Turnuva 2 gün süreceği ve ardından dereceye girenlere kupaları verileceği öğrenildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.