BALIKÇILARA KÖTÜ HABER

BALIKÇILARA KÖTÜ HABER

Geçimini denizden sağlayan Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar ile,  amatör balıkçılara kötü haber. Yat limanı yapılması için girişimlere başlanan mevcut Akçakoca Balıkçı Barınağının başka yere taşınması için yeni balıkçı barınağı etüt projesi ihaleye çıkıyor.

TOKİ?nin şehir merkezinde başlattığı rekreasyon alanında YAT limanı olarak görünen Akçakoca Balıkçı Barınağının başka bölgeye kaydırılması için yasal süreç başlatıldı. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici soysal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 21 Kasım Pazartesi günü Ankara?da Balıkçı barınağı etüt projesinin ihaleye çıkacağını belirtti.

 

 

BAKAN DA AÇIKLAMIŞTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici daha önce yaptıkları açıklamalarda,  mevcut balıkçı barınağının tahliye edilerek yerine yat limanı yapmayı planladıklarını söylemişlerdi. Barınaktaki balıkçıları mağdur etmeyeceklerini söyleyen Özlü ve Yemenici, yapılan etüt çalışmaları sonucunda en uygun alan modern Balıkçı barınağı yapacaklarını ifade etmişlerdi.

3 BÖLGEDE ETÜT ÇALIŞMASI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre; mevcut balıkçı barınağına alternatif olarak düşünülen Ümran Boru Fabrikası, Ayazlı Limoncuk, Edilliağzı yer aldığı 3 bölgede ihaleyi alan firmanın Proje etüt çalışması yapacağı belirtildi.

300 GÜNDE TAMAMLANACAK

21 Kasım Pazartesi günü Ankara?da yapılacak ve 300 günde tamamlanıp Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü?ne teslim edilecek kesin projenin içinde;  liman yapmak için en uygun bölgenin neresi olduğunun belirtilmesinin yanı sıra jeolojik etüt, liman içi çalışması, yapılacak yeni limanın kıyaya vereceği zararın olup olmayacağı, imar planı, ÇED raporu, metrajı ve keşif bedeli yer alacak.

EN ÜST DÜZEYDE HİZMET EDECEK

Seçim çalışmalarında söz verdiği liman projesi hayata geçirdiğini belirten  Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; "Akçakoca'mıza yeni bir balıkçı barınağı kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Proje etüt ihalesi kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Balıkçılarımıza en üst düzeyde hizmet edecek ve balıkçılık sektörünü daha da büyüteceğine inandığım bu çalışmanın nihayete ermesi için süreci yakinen takip ediyoruz" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.