İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

Düzce?de işsiz sayısı 11 bin 462 olarak açıklanırken, işverenlerin talep ettiği 5 bin 390 kişiye karşılık, 2 bin 108 kişinin işe yerleştirildiği bildirildi..

Düzce İl İstihdam Kurulu 2016 yılı son toplantısı bugün Valilik salonunda gerçekleştirildi.

 

 

Vali Yardımcısı Salih Karabulut başkanlığında yapılan toplantıda Düzce?nin istihdam durumu değerlendirildi.

Vali Yardımcısı Salih Karabulut, iş alanlarını artırmak, işsizlere iş alanları bulmak ve iş arayanlarla işvereni her alanda buluşturmak amacıyla bu toplantıların düzenlendiğini söyledi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün kayıtlarında 2016 Eylül sonu itibari ile kayıtlı işgücü sayısı 25.594 olarak belirtilirken,  Kayıtlı işgücü içindeki işsiz sayısı ise 11.462 olarak açıklandı.

 İşverenlerden, bu dönemde 5.390 kişilik Açık iş talebi alınırken, 2.108 kişi işe yerleştirildi. Bu gün itibari ile Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kayıtlarında 181 adet aktif ilan ile 471 kişilik açık iş mevcut olduğu kaydedildi.

Bölgemizde faaliyet gösteren işyerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş görenleri yetiştirmek, dez avantajlı işsizlerin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve geçici de olsa bir iş vermek amacıyla yapılan çalışmalar ile 166 meslekte toplam 322 proje uygulandığı bildirilirken, Bu projelere 2.429 kişinin katıldığı ve bu gün itibari ile 1.185 kişinin mezun olduğu açıklandı.

Yürütülen bu çalışmalara katılıp mezun olanların %84?ü istihdam edilirken,

Tüm bu projeler için 8 milyon 886 bin 133,21 TL tutarında kaynak tahsis edildi. Tahsis edilen bu kaynağın 4 bin 841 bin TL?lik kısmı bu güne kadar harcandı.

Ayrıca Düzce İli İşgücü Piyasasının 2016 Yılı Nitelikli İşgücü İhtiyacının tespiti için Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından görevlendirildi.

 Söz konusu görevlendirme ile Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanları tarafından Bölgemizde faaliyet gösteren 20 ve üstü işçi çalıştıran 442 işyeri ziyaret edildi.

 Yapılan ziyaretlerde hangi mesleklere kaç kişiye ihtiyaç duyulduğu, hangi mesleklerin temininde güçlük çekildiği ve bu mesleklerde hangi becerilere ihtiyaç duyulduğu tespit edildi. İfade edilen bu çalışmaya yönelik raporun yakında kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.