VALİLİK ÖNÜNDE SERGİLENİYOR

VALİLİK ÖNÜNDE SERGİLENİYOR

Akciğer kanseri hakkında farkındalık yaratmak için hayata geçirilen Koca Ciğer maketi proje kapsamında Düzce?ye geldi. 5 gün boyunca Düzce?de sergilenecek olan koca ciğer standı ilk olarak Valilik önünde kuruldu. Vatandaşlar koca ciğere ilgi gösterdi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu  Kanser Daire Başkanlığı ile Pembe Hanım Kanserli Hasta ve  Yakınları Dayanışma Derneği işbirliğiyle Akciğer Kanseri  hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla ?Koca Ciğer? adlı proje başlatıldı .

Koca ciğer  7-11 Kasım tarihleri arasında çeşitli yerlerde sergilenmek üzere Düzce?ye getirildi.

Ziyaretçilere solunum sistemiyle ilgili bilgilenme  imkânı sunarken, içinde ziyaretçiler dolaşarak akciğeri yakından inceleyebildiği Koca Ciğer Maketi,  ilk olarak bugün Valilik önünde sergilendi.

Vatandaşlar Koca Ciğere büyük ilgi gösterirken, ayrıca isteyen vatandaşlara Karbonmonoksit ölçüm cihazıyla nefeste Karbonmonoksit düzeyi ölçümü ücretsiz olarak yapılacak .

Koca Ciğer Maketi Düzce?de ilk olarak Valilik Binası Polis noktasında sergilenirken, 8 kasım 2016 tarihinde Merkez ilçe Krem Park AVM'de, 9-10-11 Kasım 2016 tarihlerinde de Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinik girişinde sergilenecek.

Düzenlenecek olan etkinliklerde, Sigaranın bırakılması olmakla birlikte , sigaranın zararları ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak..

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Fatih Turunç proje hakkında bilgi verdi, maketle birlikte akciğerin tanıtıldığını söylerken, ayrıca organ bağış standı da kurulduğunu belirtti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.