AK PARTİ SAHAYA İNİYOR

AK PARTİ SAHAYA İNİYOR

AK Parti, başkanlık sistemini içeren anayasa değişiklik paketinin referandum aşaması için kolları sıvadı. Başkanlık odaklı Anayasa değişikliği çalışmalarında kritik haftaya girilirken Ak Parti sahaya inecek.

Başkanlık odaklı Anayasa değişikliği çalışmalarında kritik haftaya girildi. AK Parti hafta sonu ince işçiliğini gerçekleştirdiği teklifin, MHP tarafından da en geç hafta ortasına kadar değerlendirilmesi bekleniyor. Teklif, MHP'nin de değerlendirmesi sonrası, kamuoyuna açıklanarak gönderilecek. Teklifin nasıl açıklanacağı ve ortak imzalarla mı gönderileceği, son istişareyle kararlaştırılacak.

 

NİSAN-MAYIS DÖNEMİNDE

İki parti arasında yapılacak görüşme sonrası teklifin hafta sonuna kalmadan Meclis'e sunulması, önümüzdeki ay Anayasa Komisyonu?na gelmesi, Ocak ayında Genel Kurul'dan çıkarılması öngörülüyor. Referandumun ise nisan-mayıs döneminde yapılması planlanıyor. Mecliste yeterli çoğunluğa ulaşılarak başkanlık referandumuna gidilebileceğini hesap eden AK Parti, sahaya iniyor.

 

KİTAPÇIKLAR HAZIRLANACAK

MHP'lilerin de desteğiyle, Mecliste yeterli çoğunluğa ulaşılarak ilkbaharda başkanlık referandumuna gidilebileceğini hesap eden AK Parti, şimdiden çalışmalara başladı. Teklifin son şeklini almasıyla birlikte, hızla kitapçıklar hazırlanarak Türkiye'nin dört bir yanına gönderilecek. Kitapçıklarda hem teklifin içeriğinin yer alması hem de 'neden başkanlık sistemine geçilmesi öneriliyor', 'başkanlık ülkeye ne tür katkılar sağlayacak', 'parlamenter sistemin aksayan yönleri neler' gibi sorulara cevap verilecek. Kimi çevrelerin, başkanlığa geçişle birlikte 'diktatörlüğün geleceği', 'ülkenin bölüneceği' gibi iddialarının gerçeği yansıtmadığı da, teklifteki ifadelerle ortaya konulacak.

 

İL BAŞKANLARI VE YÖNETİCİLER BİLGİLENDİRİLECEK

AK Parti sandık müşahitleri listelerini güncellemeye başladı. Sandık müşahitlerine bulundukları illerde eğitimler verilmeye başlandı.

AK Parti yeni yönetim sistemini anlatan kitapçıklar bastıracak. Soru ve cevap şeklindeki kitapçıklarda yeni sistemin neler getirdiği anlatılacak. İl başkanları ve teşkilat yöneticileri Genel Merkez'de yeni sisteme ilişkin detaylı bilgilendirilecek.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.