VALİLİK UYARDI!

VALİLİK UYARDI!

6736 sayılı Bazı Alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girerken, 31 Ekim 2016 olan başvuru tarihi 25 kasım 2016 tarihine kadar uzatıldı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, yapılandırma için başvuru süresinin uzatıldığı, 30 Kasımda yapılması gereken peşin veya ilk taksit ödemelerinde süre uzatımının öz konusu olmadığı uyarısında bulunuldu.

6736 sayılı Bazı Alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanundan yararlanarak borçlarını yapılandıranlar için ilk iki taksitin çok önemli olduğuna dikkat çekildi. Yapılandırma ile borçlarını taksitlendiren vatandaşların 30 Kasım?a kadar ilk taksiti yatırması gerekiyor.. Bu tarih yapılandırılan borçlarını peşin ödeyecek olanlar için de son tarih. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Ocak 2017 de yapılacak.. Vatandaşlar 1 ve 2?nci taksiti ödemezse otomatik olarak yapılandırma sisteminden çıkarılacak.

 

 

Düzce Valiliği tarafından yapılan uyarı açıklaması ile, vatandaşların bu tarihlere dikkat etmesi istendi. Vatandaşları kamuya olan borç yükünün azalması, borçların taksitler halinde ödenebilmesi ve vergi ihtilaflarının sonlandırılması gibi kolaylıklar sağlayacak yapılandırmadan yararlanmak isteyenler 25 Kasım 2016 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek ya da posta yoluyla veya Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6,9, 12 ve 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Yapılan uyarıda, söz konusu süre uzatımının başvuru tarihi ile ilgili olduğu, peşin veya taksitli ödemelerde herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmadığı, ödemelerin 30 kasım 2016 tarihine kadar yapılması gerektiği kaydedildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.