SADECE DÜZCE

SADECE DÜZCE

Düzce?nin kabusu geri döndü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarından alınan bilgiye ve yer alan haritaya göre bugün itibariyle tek tehlikede ki şehir Düzce. Dün akşam Bakan Özlü başkanlığında yapılan çevre toplantısında hava kirliliği ile ilgili konu gündeme gelmemesi, çevre sadece imar planlarından mı mevcut dedirtti.

Düzce her kış olduğu gibi yine hava kirliliği tehdidi ile karşı karşıya. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının yayınladığı hava kalitesi değerleri incelendiğinde bugün PM10 ortalaması 143 olan Düzce yine alarm veriyor. İstasyonun yayınladığı haritada en acı olan ise sadece Düzce?nin mor renkle kötü olarak gösterilen tek il olması. Kötü ibaresinin verilerde ?tehlikeli? ibaresinden bir önce gelmesi ise Düzce?nin içinde bulunduğu durumun artık hafife alınamayacağını bir göstergesi. 

Düzce de, özellikle PM10 parametresindeki yüksek değerler nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hava kirliliği ile ilgili denetimlerinin artırılması gerektiği söylemleri dillendiriliyor ancak ne idareciler, ne siyasiler ne de ilgili kurumlar bu tehlikeye karşı icraat geçmek yerine sadece lafla engelleme yoluna gidiyor.

İnsanları etkileyen önemli bir çevre sağlığı sorunu olan hava kirliliği  daha fazla kalp hastalığı, solunum problemi ve akciğer kanseri vakalarına yol açarken,  hava kirliliği bakımından Türkiye'de birinci derece kirli iller arasında yer alan Düzce?de bu yıl da manzaranın değişmeyeceği gözleniyor.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.