JANDARMA DA DENETİMDEYDİ

JANDARMA DA DENETİMDEYDİ

İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki jandarma trafik ekipleri ticari araçlarda kış lastiği denetimi yaptı. Kış lastiği takmayan sürücüler uyarıldı, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Karayolları Trafik Kanunu?na göre 1 Aralık 2016 tarihi itibarı ile özellikle ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile birlikte Düzce?de  jandarma ekipleri de kış lastiği kontrolleri yaptı.

Düzce İl Jandarma Alay komutanlığına bağlı Trafik Timleri de Aydınpınar Yolu üzerinde özellikle servis araçlarının denetimini yaptı. Yapılan denetimlerde sürücülerin kar lastiğini taktığı görülürken Jandarma ekipleri sürücülere broşür verdiler.

Ekipler, 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ilgili genelgesi doğrultusunda kış lastiği zorunluluğu bulunan motorlu araçlar üzerinde denetim gerçekleştirirken, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs ve tanker gibi diğer ticari araçlarda lastik dişi derinliğini kontrol etti.

Ekipler kış lastiği takmayan sürücüleri uyarırken, trafik güvenliğini tehlikeye atmamak için en kısa zamanda kış lastiklerini takmalarını istediler.

Soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edilebilmesi, lastik kaynaklı trafik kazalarını, kazalar neticesi ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla kış lastiği denetimlerinin jandarma trafik ekipleri tarafından artırılarak devam ettirileceği öğrenildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.