ALTERNATİF TIP KONUŞULDU

ALTERNATİF TIP KONUŞULDU

Genel Cerrahi Uzmanı Şaban Beyazpınar, alternatif tıpla insanlara ulaşamaya çalışanların umut tacirliği yaptığını söyledi, bilgi ve birikimi olmayan insanların gerçek hekimlerin bilgisini yerle bir ettiğini savundu.

Sağlık Rehberi?nde Bolu Özel Fatma Hatun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Oprt. Dr. Şaban Beyazpınar Mehmet İbrahimoğlu?nun canlı yayın konuğuydu.

Programın ilk bölümünde Beyazpınar, uzman hekimlerin bitkisel ilaç tavsiyelerini ? sevimli beyaz yalancıklar? olarak nitelendirdi ve umut tacirliği yapıldığını vurguladı.

 

Beyazpınar, ? Bizim ilaç dediğimiz şeyler gökten zembille inmiyor. Bugün tıp dünyasında kullandığımız ilaçların tamamı 3 bin yıllık tıp geleneği ile bugüne gelen ilaçlar. Bunların pek çoğu doğada bulunan bitkiler, hayvanlar, doğadaki her şey 3 bin yıldır kullanıla kullanıla bugüne gelmiş. Binlerce ilaç. Bugün aktarlarda gördüğünüz kurutulmuş bitkilerin araştırmaları yapılmıştır. İlaçlarımızın çoğu bitkisel kökenlidir.? Dedi.

Modern tıbbın insanların her hastalığını çözemediğine işaret eden Beyazpınar, kanserle ilgili olarak konuşurken, belli bir aşamaya geldiğinde bu hastalık için bir şey yapılamadığını vurguladı.

Bitkisel ilaç pazarlayanların her bir hastalık için ilaç üretebileceklerini söyleyen Beyazpınar denetleme konusunda ilgili kuruluşlara görev düştüğünü belirtti.

Sağlığın bugün geldiği noktada bir sıkıntı hatta trajedi olduğunu söyleyen Beyazpınar, sorunun içeriğinden söz etti.

Beyazpınar, ? Bizim gibi genç kuşak hekimlerin internetin kullanılmadığı dönemlerde bir sav?ı vardı. Hekimlik bilgisi hekimlerin tekelinde olmamalıdır, o bilgiyi herkesle paylaşmalıdırlar derdik. Bilimsel bilgi tüm insanların malıdır. İddiamız buydu. Halkın anlamadığı bir hekim dili vardır, bu dil artık ortadan kalkmalıdır derdik.Toplum böylece kalkınır, doğruya yönelir.Bugün bunun gerçekleşmiş ancak hastalıklı bir halini görüyoruz. Bilgi ve birikimi olmadığı halde internetten bulduğu verilerle karşımıza çıkıp 30 yıllık birikim ve bilgimizi yerle bir eden tavırlarla karşılaşıyoruz. Sorun bu.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.