EN ÇOK ÖLÜMÜN YAŞANDIĞI SEKTÖR

EN ÇOK ÖLÜMÜN YAŞANDIĞI SEKTÖR

İnşaat sektörü, dünyanın hemen her yerinde en çok ölümlü iş kazasının görüldüğü sektörlerden biri olarak ilk sırada yer alıyor. Düzce?de yeni hayata geçen ?File Güvenlik Sistemi? sayesinde inşaatlardaki ve bina boşluklarındaki kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Hayati tehlikesi en yüksek sektörlerden olan inşaat sektörü, alınacak küçük tedbirlerle hayat kurtarıyor.

İnşaatların dış cephesine, binaların havalandırma, asansör, merdiven boşluklarına kurulan file güvenlik sistemi sayesinde yaralanma ve ölümlerin önüne geçilecek. Ayrıca bu sistem sayesinde iş güvenliği alan firmalar da olası bir iş kazası sonucu yüklü miktarda tazminat ödemekten kurtulmuş olacak

Düzce?de son zamanlarda birçok inşaat alanında rastladığımız bu güvenlik fileleri, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini öne çıkarırken , iş kazalarının ve kayıpların önüne geçilmeye çalışılıyor. İnşaatlarda kullanılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen bu güvenlik filelerin belli standartları bulunuyor.

Güvenlik Ağları sadece düşmeye karşı alınmış bir önlem olarak değil inşaat çalışma alanında üst katlardan düşebilecek inşaat malzemelerini tutarak  aşağıda çalışan işçilerin hayatını da  kurtarması açısından önem taşıyor.

Düzce?de Güvenlik filesi uygulaması yapan bir İnşaatta çalışan Yaşa Usta, iş güvenliğinden dolayı aslında bu uygulamanın olması gerektiğini vurgularken çok önemsenmediğinden dolayı pek kullanılmadığını vurguladı.

Yaşar Usta, ? Aslında yasal olarak olması gereken ancak pasif bakıldığından dolayı etrafta çok görülmeyen bir uygulama. Bizim firmamız yaptırdı.İş güvenliği açısından çok güzel. Koruma yüzde yüz. Allah korusun, insan dalgın oluyor, dış cephede çalışmak durumunda kalıyor, düşmesi durumunda yüzde yüz garanti. File sağlam, aşağı düşmesi imkansız.Yüksek katlarda tercih ediliyor.? Dedi.

Yaşar Usta, filenin inşaattan düşebilecek malzemeleri de nasıl engellediğini uygulamalı olarak gösterdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.