Rektör Çakar, ?Dünya geleceğinin aydınlık yüzü olmuştur?

Rektör Çakar, ?Dünya geleceğinin aydınlık yüzü olmuştur?

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ?5 Aralık 1934 tarihinde çıkarılan bu yasa ile kadınlarımız dünyada pek çok ülkeden önce bu hakları elde etmiş, dünya geleceğinin aydınlık yüzü olmuştur? dedi. 


Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türk Kadını Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması ile ilgili bir mesaj yayınladı. Çakar, mesajında, ?Kadınların sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedefleyen devrimlerinden biri olan Türkiye?de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 82. yıldönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün önderliğinde TBMM tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde çıkarılan bu yasa ile kadınlarımız dünyada pek çok ülkeden önce bu hakları elde etmiş, dünya geleceğinin aydınlık yüzü olmuştur. Kadınlarımızın sürekli gelişmesine önem veren Üniversitemizde; kadın yaşamı, geleceği ve sorunlarına yönelik bölgesel ve evrensel çözümler üretmek amacıyla Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) kurulmuştur. Yükseköğretimde kadın liderliği konusunda öncü çalışmalar gerçekleştiren Üniversitemiz, ülkemizde ilk kez ?Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Çalıştayı? düzenlemiştir.

Ayrıca kadın liderliği konusundaki desteğini güçlü bir şekilde sürdüren Üniversitemiz Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) kapsamında da ilk kez ?Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı? gerçekleştirmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, kadın erkek eşitliği konusunda önemli bir adım olan Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının yıl dönümünü kutlarım? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.