EKİP VE EKİPMAN SAYISI ARTIRILDI

EKİP VE EKİPMAN SAYISI ARTIRILDI

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde olası bir kar yağışına karşı alınan tedbirleri ve hazırlıkları kamuoyuyla paylaştı. Keleş, belediyenin ekip ve ekipman sayısının artırıldığını söyleyerek, ? bu kış karla mücadelede daha profesyonel olacağız? dedi.

Çamköy?de bulunan İNTAŞ şantiyesinde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mehmet  Keleş, belediyenin karla mücadele hazırlıklarını anlattı.

 

KRİZ MASASI ŞANTİYEDE

Karla mücadele için belediyenin gücünü artırdığını söyleyen Başkan Keleş, İNTAŞ şantiyesinde kurulan kriz masası ile çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Keleş, ? Bu sene karla mücadele ekibimize çok ciddi katılımlar oldu. Yeni almış olduğumuz hidromek makinelerimize kar bıçakları taktık. Kamyonlara kar bıçakları aynı zamanda tuzlama aparatları yerleştirdik. Bu sene biraz daha artan gücümüzle karla mücadeleye devam edeceğiz. Karla mücadeleyi buradan şantiyenin içerisinden yürüteceğiz. Karla mücadele kriz masası oluşturduk. Bu sene yeni uygulamaya giren konulardan bir tanesi de kalıcı konutlar bölgesindeki karla mücadeleyi 5. bölgede oluşturduğumuz bir merkezden yöneteceğiz. Oraya bir tuz deposu yapıyoruz, ayrıca küçük çaplı bir şantiye kuruyoruz. Kalıcı konutlara araç sevkiyatı için arkadaşlarımız uğraşmayacaklar. Oradaki mücadeleyi orada beklettiğimiz araçlarla sağlamış olacağız.? Dedi.

97 KİŞİLİK SOKAK EKİBİ

28 araçlık karla mücadele ekibi olduğunu söyleyen Başkan Keleş, araç filosundan söz etti, 97 kişilik sokak ekibi ile özellikle kaldırımlara kar temizleme çalışmalarının yapılacağını söyledi, tüm birimlerin 7-24 çalışacağını ifade etti.

Keleş, ? 7 eski kar bıçaklı aracımız vardı onlar devam ediyorlar. 6 da yeni kar bıçaklı kepçe ilave etmiş olduk. 2 büyük kar kaldırma aracı var. Aralık ayı başında sayısını üçe çıkarmayı düşündüğümüz kaldırımların üzerindeki karı küremek için karçır makinemiz olacak. Bir pikabımız var. 87 kişilik ekibimiz 10 kişilik ağaçlardaki karları temizlemek için takviye ekibimiz var. 97 kişilik bir sokak ekibimiz olacak. Bunlar sürekli kaldırımlar, yollar üzerindeki karları temizleyecekler.İtfaiye, ulaştırma, temizlik, veteriner ve zabıta müdürlüğümüz de karla mücadele konusunda 24 saat çalışma esasına göre kriz masasına endeksli olarak çalışmalarına devam edecekler. Özellikle ulaştırma müdürlüğümüz kalıcı konutlar bölgesinde küçük otobüslerden oluşan bir filo hazırladı. Bunlar yukarılara yolcu taşımak için sıkıntıyı çözecek.? Şeklinde konuştu.

 

KALDIRIMLARDA DAHA MODERN ÇALIŞMA

Hem ekip hem araç açısından belediyenin güçlendiğinin altınız çizen Keleş, ekiplere yapılanı bozmadan çalışmaları gerektiği talimatının verileceğini söylerken, bu sene karla mücadelede başarılı olmayı ve vatandaşların memnun kalmasını temenni etti.

Başkan Keleş, ? Bu sene biraz daha bu konularla ilgili daha profesyonel olacağımızı düşünüyorum. Hem ekip hem araç gereç açısından daha teşekküllü hale geldik. Umuyorum bu sene kar yağışları geçen senekinden nispeten daha az olacaktır. Hava tahmin raporlarında bunu görüyoruz. Şehir içinde bir takım caddelerdeki kaldırımlara ve asfaltlara zarar vermeden bu hizmetleri yürütmek ekip arkadaşlarımıza düşüyor. Yapılanı bozmadan çalışmaları için tebligatta bulunacağız. Kar yağdığında özellikle buzlanmada kaldırımlarda düşenler ciddi şikayetlerde bulunuyorlar.Bunun önüne geçilmesi için de tuzlama çalışmaları 24 saat devam edecek. Kaldırım temizliği ile alakalı çok daha modern parçalar kullanacağız. Kazasız belasız bir mevsim diliyorum. İnşallah karla mücadelede ekiplerimiz başarılı olacaklar vatandaşlarımız da memnun kalırlar.? Dedi.

 

BİZİM DE GÖZDEN KAÇIRMAMAMIZ GEREKİYORDU

Başkan Keleş, dün gece Selahattin Olcar köprüsünde bir vatandaşın dereye düşmesi ile ilgili olarak ise, belediyenin böyle eksiklikleri gözden kaçırmaması yönünde öz eleştiride bulundu.

Keleş, ? Dün gece Selahattin Olcar köprüsünde bir kaza yaşandı. Orada gözden kaçan bir boşluk söz konusu olmuş. Orası DSİ?nin hizmet sahası. Ancak öyle de olsa bizim de belediye olarak bu alanlarda bazı şeyleri gözden kaçırmamak lazım. Orada bir vatandaşımız yaralandı, onunla ilgileniyoruz. Acil şifalar diliyoruz.? İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.