BU KÖY İKİ ŞEHRİN ARASINDA

BU KÖY İKİ ŞEHRİN ARASINDA

Bu köy ne dağ başında ne ücra bir köşede, bu köy Düzce ve Akçakoca?nın arasında. Ancak bu köyde ilkel bir yaşam sürdürülüyor. 2 yıldan beri elektriği olmayan 30 hane mum ışığında hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

Akçakoca?ya bağlı Dilaver köyünde 30 hanelik bir mahalle halkı tam anlamıyla ilkel şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Beyler köyünden elektriğini alan vatandaşlar, Baraj nedeniyle 2 yıl önce köy boşaltılınca elektriksiz kalmışlar. Teknolojinin doruğa ulaştığı 21. yüzyılda  mum ışığında yemek yiyen, çamaşırlarını elde yıkayan, televizyon seyredemeyen, telefonlarını araç akülerinden şarj etmek zorunda kalan köy halkı adeta çile çekiyor.

2 yıldır elektriksiz yaşayan vatandaşlardan bazıları kışın köye gidemiyor köyde sürekli yaşayanlar ise en ağır şekilde çile çekiyor. Bugüne kadar sorununun çözülmemesine artık isyan eden 30 haneden biri olan İrfan Savaş, BİMER ve Valiliğe şikayette bulunmuş ancak ne arayan ne de soran olduğunu söyleyerek, köy halkının yaşadığı ağır şartları anlattı.

 

 

Savaş, ? Toplam 30 haneyiz. Beyler köyünden elektrik alıyorduk. Barajdan dolayı elektriğimiz kesildi. 2 yıldır elektriğimiz yok. Yakın bir yerde çiftlik var, bununla ilgili BİMER ve Valilik  üzerinden gerekli yerlere de şikayette bulunduk. Netice alamadık. Hamacık köyüne geliyor, biz alamıyoruz, zayıf olduğu için verici lazım dediler. 2 yıldır elektrik yok. Mum ışığında hayatımızı devam ettiriyoruz. Jenaratör var onu da maddiyatsızlıktan fazla çalıştıramıyoruz. Haftada bir kez telefonlarımızı şarj etmek için çalıştırıyoruz. Çaresiziz. Çamaşırlarımızı elle ilkel şartlarda yıkıyoruz. Gerek Valimizden gerek belediye başkanımızdan çözüm üretilmesini istiyoruz.? Dedi.

Elektrikleri olmamasına rağmen Aboneliklerinin hala aktif olduğunu söyleyen Savaş, barajdan dolayı hatlarının kesildiğini ifade etti, Vali ve Akçakoca Belediye Başkanına da çağrıda bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.