SAĞLIKÇILAR TEPKİ GÖSTERDİ

SAĞLIKÇILAR TEPKİ GÖSTERDİ

?İçerde? dizisi ve şarkıcı Murat Boz?un ?Dönerse Senindir? filminin tanıtım fotoğraflarında hemşireliği rencide edici görüntüler kullanmasından dolayı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından RTÜK?e şikayette bulunuldu.

Ulusal Kanalda yayınlanan İçeride dizisinde  sağlık personeline şiddeti özendiren görüntüleri ve Murat Boz?un Dönerse Senindir filminin tanıtım fotoğrafında hemşirelik mesleğini rencide edici sahneleri şiddetle kınandığını bildiren Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, RTÜK?e şikayette bulundu.

SAYGISIZLIĞIN BU KADARI FAZLA

Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Ayhan Büyükbingöl de Murat Boz'un başrollerini oynadığı 'Dönerse Senindir' filmindeki hemşire sahneleri ve medyaya düşen fotoğraflar nedeniyle tepki gösterdi.

Büyükbingöl, ?Bu tür reklam, klip ve senaryolar kutsal hemşirelik mesleğinin onurunu zedelemektedir. Hemşireleri bu tür senaryolarda küçük düşürmek, halkın gözünde de imajını zedelemektedir.Hemşirelik Ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini korumak, geliştirmek ve hasta olduğunda iyileştirmek amacına yönelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve disiplini olarak tanımlanmaktadır. Bu kutsal mesleği icra ederken bazen bir anne şefkatiyle bazen bir evlat merhametiyle hastalara kusursuz hizmet veren değerli hemşirelerimize yapılan bu paylaşımları kınıyoruz.? Dedi.

Medyada yıllardır süregelen reklamlarda, klip ve dizilerde hemşirelerin fantezi ve cinsel bir objesi olarak kullanıldığını belirten Büyükbingöl, ?Bu objeler mesleğin imajını zedelemektedir. Hemşirelik mesleğinde kepin kalktığını bile bilmeyen zihniyetler senaryolarda hemşireliği fantazi objesi olarak kullanmaktadır. Hemşireliğin saygınlığını düşüren bu tür olayları şiddetle kınıyorum 10 gün sonra yayına girecek olan Dönerse Senindir filmindeki hemşire sahnelerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Aksi halde böyle bir kutsal mesleğe karşı yapılan saygısızlık gerekli hukuki süreci başlatacağız.? İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.