SGK MÜDÜRÜ?NDEN TAKSİT UYARISI

SGK MÜDÜRÜ?NDEN TAKSİT UYARISI

Düzce Sosyal Güvenlik Müdürü Necmi Köroğlu, yapılandırma sürecinde ilk 2 taksiti ödemeyenlerin yapılan hakkını kaybedeceğini yönünde uyarı yaptı.

SGK Müdürü Necmi Köroğlu yapılandırma konusunda bilgilendirme yaptı. Köroğlu, yapılandırma kapsamında 8 bin 747 başvuru yapıldığını hatırlatırken, başvurular hakkında rakamsal bilgiler verdi.

 

 

Köroğlu, ?Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanuna başvurular 25 Kasım 2016 tarihinde sona ermişti. Düzce İl Müdürlüğümüze, 1 bin 50 Genel Sağlık Sigortası,  3bin 964 işveren, 3 bin 603 Bağ-Kur ve 130 Sosyal Güvenlik Destek Pirimi olmak üzere toplam 8 bin 747 başvuru yapılmış olup, Toplam da 283milyon 240bin TL.?lik borç yapılandırılmıştır. 4/a kredili emeklilik başvuru sayısı 110 ve 4/b kredili emeklilik başvuru sayısı 20?dir.? Dedi.

Yapılandırma taksitlerinin ilk 2?sine dikkat çeken Köroğlu, ilk iki taksitin ödenmemesi halinde yapılandırma hakkının kaybolacağını bildirdi.

Köroğlu, ?Bu kanunun daha önceki yapılandırma kanunlarından farkı, Taksitli Taleplerde bu kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk iki taksitin süresi içinde ve tam ödenmemesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir. Peşin olan taleplerin 2 Ocak 2017 yani ilk taksit ödeme tarihine kadar talep edilmesi halinde takside çevrilmesi mümkün bulunmakta olup, ilk taksitinde bu tarihte ödenmesi gerekmektedir. İlk taksitin bu tarihte ve öncesinde ödenmemesi halinde taksitlendirme bozulacaktır. İlk iki taksitten sonra ödenmesi gereken yapılandırma taksitlerinin, bir takvim yılında ikiden fazla süresi içerisinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir? şeklinde konuştu.

Köroğlu, yapılandırma taksitlerinin ödenmesine ilişkin detaylı bilgilerin SGK tarafından gönderilen ödeme planlarının arka sayfasında da mevcut olup, internet sitesinden veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerinden bilgi alabileceklerini bildirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.