SON GÜN YOĞUNLUĞU

SON GÜN YOĞUNLUĞU

KOSGEB'in 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programına yönelik başvuru kayıtları bugün sona ererken, Düzce KOSGEB  Müdürlüğünde de son gün yoğunluğu yaşandı. 3 günde yapılan başvuru sayısı 2 binlere ulaştı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yani kısa adıyla KOSGEB aracılığıyla esnafa 50 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi için başvurular 19 Aralık'ta başlamıştı, bugün saat 23.59'da sona erecek.  Zor günler geçiren esnaf, cansuyu niteliğindeki krediye büyük ilgi gösterirken,  KOSGEB müdürlüğü bu yüzden yoğunluk yaşadı, uzun kuyruklar oluştu.

Düzce KOSGEB Müdürü Arif Torun, başvuruların başladığı pazartesi gününden itibaren 24 saat esasına göre çalıştıklarını söylerken yoğun başvurularla krediden yaralanmak isteyenlerin sayısının 2 bini bulduğunu bildirdi.

 

Torun, ? Düzce normalde de KOSGB desteklerinde bayağı aktif. Vatandaşlarımızın, firmalarımızın, girişimcilerimizin çok yoğun talebi oluştu. Son günde 2 bini bulduk Düzce genelindeki başvurularda..24 saat usulüne göre çalıştık. Vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Hiçbir gerginlik yaşamadan bu süreci atlattık. KOSGEB tarafından sistemde bir ön eleme yapılacak. Belli kriterler var, bu kriterler Ankara?da başkanlık tarafından konuluyor. Firmalarımızın aklına hiçbir suistimal gelmesin. Çünkü bazı insanlar bu suistimal söylentilerini yayıp rant sağlamaya çalışıyor. Sayın Bakanımız da açıkladı, kimseye itibar etmesinler, KOSGEB?e güvensinler dedi.? Şeklinde konuştu.

Faizsiz krediyi alabilmek için öncelikle KOSGEB sistemine kayıt yaptırıp 'sifirfaiz.kosgeb.gov.tr' internet adresinden başvuru yapmak gerektiğinin altını çizen Torun,  12 ay ödeme yapılmadan toplam 36 ay geri ödemeli faizsiz kredinin 15 bin esnafa verileceğini bildirirken, sürecin işleyişi hakkında da bilgi verdi.

Torun, ? Yarın KOSGEB müdürlüğü olarak bize başvurusunu yapan, internet adresinden başvurusunu yapıp kaydeden herkesin ön başvurusunu onaylayacağız, KOSGEB sisteminin nihai değerlendirmesini yapması için. Sistemde değerlendirmesi yapılarak hak kazanan vatandaşlarımıza, firmalarımıza, girişimcilerimize bilgi verilecek. Vatandaşlar program dahilindeki bankalardan başvurularını yapabilecekler. Bankalar bazen başvuru onaylandı gibi gösteriyorlar ancak şu an onaylanma yok, henüz belli değil. Bu tür şaibelere inanmasınlar.? Dedi.

Başvurular sırasında gereken evraklar hakkında da bilgi veren Torun, evraklarını kaybeden vatandaşların esnaf odalarında tekrar çıkarmasından dolayı yoğunluk oluştuğunu belirtti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.