KIŞ HASTALIKLARINA BİTKİSEL ÇARE

KIŞ HASTALIKLARINA BİTKİSEL ÇARE

Havalar buz kesti, vatandaş aktarların yolunu tuttu. Gripten soğuk algınlığına öksürükten diğer hastalıklara bitkisel yollardan çare arayanlar, kışın bu en soğuk günlerinde aktarlarda hazırlattıkları bitkisel karışımlarla hastalıkları atlatmaya çalışıyorlar.

Havaların soğuması ve kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklardan korunmak isteyenler soluğu aktarlarda alıyor. Soğuk havaların etkisini gösterdiği Düzce?de vatandaşlar hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutuyor. En çok karışım çayları tercih edilirken, en çok ilgi görenler ise her zaman olduğu ıhlamur ve zencefil.

Kış hastalıklarından korunmak için bitki çayına başlamanın tam vakti olduğunu söyleyen Aktar Hamit Bay, kışın vazgeçilmezi ıhlamurun fiyatında diğer illere nazaran artma olmadığını söylerken, soğukların devam etmesi halinde fiyatların artabileceğini belirtti.

 

Bay, ? Ihlamur rekoltesi şu anda Düzce?de çok olduğu için geçen yıla aldanarak çok ıhlamur alıp koyduk depomuza, fiyatlar yükselecek diye. Aksine fiyatlar düştü.Talep yeni yeni başladı ama ne kadar gider belli değil. Bana göre fiyatlar makul, çok da afaki rakamlarda ıhlamur satışı yok. Soğuklar böyle giderse belki fiyatlar oynayabilir.? Dedi.

Kış aylarında özellikle grip olmamak için hangi bitkilerden hazırlanan karışımların kullanılması gerektiği hakkında da tavsiyelerde bulunan Bay, en etkili tarifleri verdi.

Soğukların arttığı şu dönemde Düzcelilerin bitki çaylarına rağbet ettiğini belirten Bay, en çok zencefil tercih edildiğini söyledi.

Gribe, öksürüğe çare olması için bitki karışımları alanında uzmanlaşan vatandaşlar ise kış soğuklarında aktarlara uğramayı ihmal etmiyorlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.