OFLU AİLESİNİN DRAMI

OFLU AİLESİNİN DRAMI

42 yıldır aynı yastığa baş koyan Oflu çiftinin hayırseverlerin desteğine ihtiyacı var. 65 yaşındaki Resul Oflu?nun bacağı kesildi, felç geçirdi, bir gözünü kaybetti diğer gözü ise kör olma aşamasında. Resul Oflu burumdayken, kemik erimesi olan 85 yaşındaki eşi Perihan Teyze ise o haliyle eşine bakmaya çalışıyor.

Azmimilli mahallesinde yaşayan Oflu ailesi hem hastalık hem de maddi imkansızlıklarla mücadele ediyor. 2 yıl önce tek gözünü kaybeden 65 yaşındaki Resul Oflu, felç geçirdi, şeker hastalığı yüzünden tek bacağı kesildi. Bu kadarla da kalmadı Resul amcanın tek gözü de kör olmak üzere. Ancak çaresizlik içinde ve maddi imkansızlıklar yüzünden ameliyat olamıyor.

 

Resul Oflu, ?Ameliyat olamıyorum param yok. Düzce?de doktor yok. Başka yerden bulduk açarım gözünü dedi para veremiyorum. Götürecek kimse yok. Dışarı çıkamıyorum, merdiven inemiyorum, evin içinde yolumu şaşırıyorum. Bir gözüm yok, bir gözüm de yüzde 95 görmüyor. 5 seneyi geçti bir gözüm, 2 ay oldu diğer gözüm de görmüyor. Ameliyat için 12 bin lira istiyor.? Şeklinde durumunu anlattı.

60 yıl sonra görmeden yaşamanın zorluğunu çok çektiğini söyleyen Oflu, günlük ihtiyaçlarını bile yerine getiremediğini  belirtti. Biz bir aileyiz derneğinin yardım ettiğini söylerken, belediyenin de günlük yemek getirdiğini ifade etti.

85 yaşındaki eşi Perihan Oflu ise 42 yıldır aynı yastığa baş koyduklarını söylerken, kendisi de ayakta zor durumda olmasına rağmen eşini baktığını dile getirdi.Belediyeye teşekkür eden yaşlı kadın, eşini sırtında taşıdığını söyledi.

Gözyaşları içinde eşinin gözlerinin açılmasından başka bir şey istemediğini söyleyen Perihan teyze, yardımseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

Zor durumdaki aileyi yalnız bırakmayan Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği Yardımlar Koordinatörü Dilek Şen, 4 yıldır aileyi zaman zaman ziyaret etmeye çalıştıklarını söylerken, bazı ihtiyaçlarını gidermeye çaba gösterdiklerini dile getirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.