GAZETECİLERE KUTLAMA MESAJLARI

GAZETECİLERE KUTLAMA MESAJLARI

Vali Zülkif Dağlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Dağlı basın çalışanlarının kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabaların takdire şayan olduğunu kaydetti.Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet keleş, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ve Ak parti İl Başkanı Hikmet Keskin de mesaj yayınlayarak 10 Ocak'ı kutladılar.

1961de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak,  çalışan gazeteciler günü olarak anılıyor.

Vali Zülkif Dağlı Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Kamuoyunun doğru haber alma ve bilgilenme hakkının en etkili aracı olan özgür ve tarafsız basın demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir.

Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra yeni medyanın da faaliyet ve etki alanını genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını beraberinde getirmiştir.

Habere ve bilgiye ulaşmanın daha kolay ve hızlı hale gelmesi basının önemini ve sorumluluğunu daha da artırmıştır.

 Basın çalışanlarımızın görevlerini basın etik ilkeleri çerçevesinde doğru, tarafsız, kişilik haklarına ve özel hayata saygı ve toplumsal değerlere hassasiyet anlayışı çerçevesinde yerine getirmesi, toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır.

Son yıllarda gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde atılan adımlar ulusal ve yerel medyamızın gelişimi açısından da önemli bir rol oynamıştır.

 Basın aynı zamanda toplumdaki farklı görüş ve düşüncelerin rahatça ifade edilebildiği, toplumsal talep ve ihtiyaçların dile getirilebildiği ortamı oluşturması açısından da önemli bir görev ifa etmektedir. Basın mensuplarımızın mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir.

Mesleğin zor şartlarına rağmen özveriyle görev yapan tüm değerli basın mensuplarımızın ?Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

TOPLUMUN GELİŞİMİNE KATKI VERİYORLAR
 
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı? nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Keleş mesajında, gazetecilerin, toplumun gelişmişlik düzeyinin belirlenmesine katkı sağladıklarını ve haber alma özgürlüğünün teminatı olduklarını belirtti. Mehmet Keleş, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu ifade etti.
 
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: ? Türk basın tarihinde önemli bir yeri olan 10 Ocak 1961 tarihinin basın çalışanlarının haklarının güvenceye alındığı 212 Sayılı yasanın kabul edildiği tarihtir. Gazeteciler, toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli aktörlerdir ve haber alma özgürlüğünün teminatıdır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Gazeteciler halkın haber alma hakkını sağlayan, halkın sorunlarını dile getiren, çözümlenmesine katkı sağlayan, bu nedenle de halka hizmet eden, bunu yaparken hiçbir bahaneye ve koşula sığınmayan kişilerdir. Basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutluyor, tüm basın mensuplarının başarılarının devamını diliyorum?

 

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

 

Üzerlerinde taşıdıkları mühim sorumluluk nedeniyle dünyanın en zor mesleklerinden biri olan gazetecilik mesleği, toplumu aydınlatmak için zaman ve mekan gözetmeksizin büyük fedakarlıklarla yapılan bir meslektir.

 

Gazeteciler; bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda yaşanan gelişmeleri, doğru ve gerçek bilgiyi, kişi haklarına saygı, özel hayata saygı, tarafsızlık gibi hukukun evrensel standartlarına bağlı kalarak kamuoyunun tüm kesimlerine iletmektedir.

 

Ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması konusunda da önemli görevler üstlenen gazetecilerin ve gazetecilik mesleğinin önemi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da tekrar ortaya çıkmıştır.

 

Sorumluluk içerisinde, görevlerini başarıyla sürdürmekte olan gazetecilerimizin ve bütün basın mensuplarımızın ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü? tebrik eder, fedakârca görev yaparken yaşamlarını kaybeden basın çalışanlarımızı rahmetle anar, tüm basın mensuplarının bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar dileriz.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI HİKMET KESKİN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, mesaj yayınlayarak tüm gazetecilerin özel gününü kutladı. Keskin mesajında; ? Dünyanın en zor ve meşakkatli mesleklerinden biri olmasının yanı sıra sorumluluk düzeyi en yüksek iş kollarından biri olan gazetecilik, üzerindeki misyon ile tarafsızlığın ve objektifliğin timsalidir. Zor şartlar altında ve omuzlarındaki ağır sorumluluk ile görevlerini yapan gazeteciler, haber ve bilgi akışını aktarmakta önemli bir misyonun da sahipleridir.

Gazetecilik etik ve kuralları çerçevesinde kamuoyunun haber alma kaynağı olan gazeteciler, sorumluluk bilinciyle verdikleri haberlerle toplumun hem ülkesini hem de tüm dünyayı tanımasını ve olaylarla gelişmeleri yorumlamasına olanak sağlamaktadır. Gazetecilik mesleğinin önemi 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıkmış, kamuoyunun ortak değerler noktasında birleşmesine ve kaynaşmasına vesile olmuştur. Ülkemizin zor dönemlerinde milli bilinç ve onurlu duruş sergileyen tüm basın mensuplarımızı bir kez daha tebrik ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Öte yandan gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde attığımız adımlar, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti olarak bizler başta ilimizde görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü içtenlikle kutluyorum? ifadelerinde bulundu.

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI CÜNEYT YEMENİCİ

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici "İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" diye ifade etti.

Başkan Yemenici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında şu sözlere yer verdi ; çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağladığı gibi, kamuoyunun da vicdanını temsil etiğini anlatırken, "Bu açıdan gazetecilerin, medya etik kurallarını göz önünde bulundurarak haber yapma ve objektif değerlendirmelerle toplumu bilinçlendirme sorumlulukları bulunmaktadır. Dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlayan basın mensuplarının yanı sıra, yerel basın da il ve ilçelerdeki gelişmeler konusunda halkı bilgilendirmekte, ayrıca o bölgenin kültürel ve sosyal gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bütün basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." sözlerine yer verdi.

İL GENEL MECLİS BAŞKANI DURSUN ÇAKIR

Gazetecilik mesleği, çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk bilinciyle toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.