VALİLİK : SUÇ TEŞKİL EDİYOR

VALİLİK : SUÇ TEŞKİL EDİYOR

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, işçiler için düzenlenen sahte İş Görmezlik Belgelerinde artış olduğu, sağlık kurumlarının bu belgeleri düzenlerken gereken hassasiyeti göstermesi ve konunun suç teşkil ettiği de hatırlatılarak gerekli talimatların verildiği bildirildi.

15 Ekim 2016 Cumartesi günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Başkanlığında, Vali Zülkif Dağlı?nın da katıldığı Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda ?Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası? yapılmıştı.

 

 

Bu toplantıda hem Düzce?de hem de Türkiye genelinde ekonomik hayatın daha canlı hale gelmesi için çalışmaların yürütüldüğü vurgulanmıştı. Bu tür çalışmalarla sanayicinin, tüccarın, esnafın ve kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla Düzce?nin yıldızının daha da parlayacağı görüşü belirtilirken, Valilik tarafından bugün yapılan açıklama ile şurada alınan karar doğrultusunda sahte raporlara dikkat çekildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Şurasında alınan kararlar doğrultusunda; Sanayi kuruluşlarında çalışan işçilere sağlık kuruluşlarınca verilen ?İş Görmezlik Belgeleri?n de artışlar gözlendiği belirtilirken,  gerçek dışı, hatıra binaen düzenlenen Sağlık Raporları ? İş Görmezlik Belgeleri iş gücü kaybına neden olduğu kaydedildi.  Ayrıca da bu raporlara dayanılarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından işçilere yapılan ödemelerin bütçeye ek mali külfet getirmekte üretimi, ekonomi ve gelişmeyi olumsuz yönde etkilediği vurgulandı.

Bu nedenlerle Valilikçe,  Düzce İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Özel Sağlık Kuruluşlarına işçiler için İş Görmezlik Belgeleri düzenlenirken gereken hassasiyetin gösterilmesi ve konunun suç teşkil ettiği de hatırlatılarak gerekli talimatlar verildi..


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.