SADECE SORUN KIŞ DEĞİL

SADECE SORUN KIŞ DEĞİL

Kış pazarı vurdu vurmasına da, esnafa göre halkın pazara gelmemesinin nedeni  ateş pahası olan meyve ve sebzelere el değdirememek değil Pazar yerinin açık oluşu ve yetersiliği.

Kara kışın bastırmasıyla güç şartlar altında kalan pazar esnafı, vatandaşa hizmet verebilmek için donmayı göze alıyor. Havaların soğumasıyla birlikte bastıran kar yağışı, hem semt pazarında satış yapan esnafı hem de vatandaşı vurdu. Soğuk havanın etkisiyle; Hamidiye mahallesindeki Salı pazarında  hizmet veren esnafın neredeyse yarısı tezgahlarını açmazken, sebze-meyve fiyatları, vatandaşın gözünün faltaşı gibi açılmasına sebep oldu.

Hava sıcaklığının eksilerde seyretmesi nedeniyle sokakta satış yapan esnaf, donmamak için ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Soğuk yüzünden dışarıya çıkmayan vatandaşlar dolayısıyla satış yapamayan ve hareket etmeyen esnaf, çareyi, ateş yakarak ısınmakta buldu. Meyve-sebze kasalarını yakarak ısınan esnaf, evine ekmek götürebilmek için dondurucu soğuğu göze aldı.

 Ancak esnafın satış yapamamaktan dert yandığı sadece soğuk hava değil, Pazar yerinin şartlarıydı.

Vatandaşlar ? bu devirde 50 lira bile yetmiyor çantamızı doldurmaya derken? şükür demeyi de ihmal etmiyorlar.

Pazarcı esnafı ise ? randıman yok? derken, halkın hava soğuk nedeniyle gelmediğini söylüyorlar. Fiyatların normal olduğunu savunan esnaflar, ayrıca pazaryerinin kapalı olmaması nedeniyle vatandaşın gelmediğini söylerken, ?kaptıkaçtı Pazar? şeklinde nitelendirmede bulundular ve ? gereğinin düzenli bir şekilde belediyeden yapılmasını istiyoruz. Çünkü alt yapımız yok. Üstümüz açık. Gereğinden fazla rüzgar alıyor? diye konuştular. Kış soğuklarının pazarı vurduğunu söyleyen esnaflar, en çok artışın domates, biber ve patlıcanda yaşadığını dile getirdiler.

Biber 7, domates 7, karnabahar 8 liradan alıcılarını beklerken, buzlanma nedeniyle ürünler donunca zarar ettiklerini de belirttiler. Yeşilliğin bol olduğunu ve çok satıldığını ancak pahallılık nedeniyle biber patlıcan gibi ürünlerin satılmadığını söyleyen pazarcılar, soğuk yüzünden ne kendilerinin ne de halkın pazarda duramadığını, en fazla 1 ay sonra fiyatların düşeceğini ifade ettiler. ?Mecbur alıyoruz? diyen vatandaşlar, sadece pazardan değil diğer sorunlardan da söz ettiler. Vatandaşlar, ? Pazar pislik içinde ? dediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.