TAPUDA YENİ DÜZENLEME

TAPUDA YENİ DÜZENLEME

Düzce Tapu Müdürlüğü geçtiğimiz Aralık ayında başlayan yeni düzenlemelerin ardından ilk kez kapılarını basına açtı. Yeni Tapu Müdürü Atilla Eren, daireye gelen vatandaşların işlemleri için neler yapması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde paylaştı.

Düzce Tapu Müdürlüğünde iş ve işlemlerin daha hızlı tamamlanması, vatandaşın memnun olması için yeni düzenlemeler yapıldı. Kurum içinde fiziki olarak düzeni sağlamak adına yapılan düzenlemeler hakkında bilgi veren Tapu Müdürü Atilla Eren, vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla işlemlerin başlama anından tamamlanmasına kadar olan süreci paylaştı.

Eren, ? Düzce Tapu Müdürlüğü olarak Vatandaşlarımızın işlem için nasıl müracaat etmesi gerekiyor bu noktadan başlayarak yapmış olduğumuz uygulamalar var. Müdürlüğümüze gelmek için ALO 181 hattından randevu alınabilir. Randevudan 10 dakika önce gelinmesi yeterlidir. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün internet adresi üzerinden almış olduğu başvuruyla gelebilir. Üçüncü olarak da hiçbir yere başvurmadan direk geldiğinde sabah 8:30 ve 11:30 arasında nüfus cüzdanımızla birlikte müracaatımızı yapabileceğiz.? Dedi.

Eren, tapuda işlemlerin yürütülme aşaması ile ilgili olarak yerinde bilgi verirken, vatandaşın sıra numarası alarak başladığı işlemlerde, dairenin başvuruyu almasının ardından vatandaşın SMS ile bilgilendirildiğini belirtti, işlem süreci ile ilgili detaylı açıklamada bulundu.

Eren, ? Biz Tapu Müdürlüğü olarak Aralık ayı içerisinde değişiklikler yaptık. Daha önce bekleme salonumuz ve müracaat yerimiz, ayrıca eksperlerin de hizmet aldığı yer hepsi bir alandaydı. Bu da biraz kargaşaya neden oluyordu. O yüzden başvuru birimimizi ayrı yere aldık, sabahtan öğlene kadar başvuru alınıyor. Ayrıca imzaya gelen vatandaşlarımıza danışmanlık görevi yapılarak içerideki personelle iletişimi sağlanıyor. Başvuruya gelen ve imzaya gelen vatandaşlarımızı ayırmaya çalıştık. Vatandaşlarımız daha rahat daha iyi hizmet almaya başladılar.? Şeklinde bilgi verdi.

Kurumun servisine vatandaşın alınmadığını söyleyen Eren, müracaat alan personelin farklı, işlemi yapan personelin farklı olduğunu belirtti. İşlemlerde çok çeşitlilik olduğunu ifade eden Eren, süreci uzun işlemlerde sadece bazen sıra değişikliği olduğunu vurguladı, vatandaşın sistem üzerinden her zaman takip edebileceğini de söyledi.

Eren, ? İşlemlerin daha sağlıklı olması için vatandaşları servise almıyoruz. Ancak onları almamak bilgilendirilmemeleri anlamında değil. Burada arkadaşlarımız daha verimli çalışarak daha iyi hizmet veriyorlar.Danışma bölümünde gerekli bilgileri alabilirler, personelle görüşülmesi gerekiyorsa da personelimiz vatandaşın yanına çıkabilir.? Şeklinde konuştu.

Vatandaşların işlem durumlarını merak etmesi halinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesinden izleyebileceğini bildiren Eren, yapılmış olan başvurunun hangi aşamada olduğunun öğrenilebileceğini vurguladı. Taşınmazların satışı ile ilgili usulsüzlüklerin de internet üzerinden yapılan takip ile önlenebileceğini söyleyen Eren, vatandaşın memnun ayrılmasını amaçladıklarının altını çizdi.

Eren, Emlakçıların ön başvuru ile iş takibi uygulamasından da söz etti, ? Emlakçı ve takipçiler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün genelgesinde belirtildiği üzere, iş takibi yapacak emlakçı ile tapu sicilinde hak sahibi olan kişiler arasında Borçlar kanununun 404/3. maddesi gereğince yapılacak olan tellaliye sözleşmesinin içeriğinde emlakçının işleme konu taşınmazın alım satımına aracılık ettiği hususunun da ayrıca beyan ve taahhüt edilmesi şartıyla, tapu işlemlerini yaptırmaya yetkili olduğunu gösteren, ilgili meslek odaları ile, ticaret odası, esnaf ve sanatkarlar odası gibi yetkili odalarca verilmiş kimlik ve yetki belgelerini sunmaları, damga vergisinin ödendiğine dair makbuz ile iş takibi yapabileceklerdir.? Dedi.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.