ÇEVRE MÜHENDİSLERİ DE EŞLİK ETTİ

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ DE EŞLİK ETTİ

Kar, tipi demediler bugün Güzeldere?de aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar. Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü ekibine Çevre Mühendisleri Odası da eşlik etti.  

Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğünün 11 Aralık?ta başlattığı yemleme çalışmaları bugün Efteni Gölü ve çevresinde devam etti. Şube Müdürü  Sezgin Akay ve Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı çalışmaya, Çevre Mühendisleri odası da eşlik etti . Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez 2.Başkanı Zeyneti Bayri Ünal ve İl Temsilcisi Gülsevil Çetinyazgan da yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Ağır geçen kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yem takviyesi yaparak hayvan ölümlerinin engellenmesi, yaban hayatının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve halkın bu konudaki farkındalığının arttırılmak amaçlanırken, Yemleme çalışmalarının kış sezonu boyunca devam edeceği bildirildi.

Bugün tipi şeklinde yağan kar altında yaban hayvanlarına yem bırakma çalışmalarına katılan Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez 2.Başkanı Zeyneti Bayri Ünal, tüm canlıları korumanın insanların sorumluluğunda olduğunu söyleyerek bu faaliyetin çok anlamlı olduğunu söyledi. İl Temsilcisi Gülsevil Çetinyazgan ise, Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bu organizasyona kendilerini dahil ettikleri için teşekkür etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürü Sezgin Akay, kurum olarak yaptıkları çalışmalara sivil toplum kuruluşlarını da dahil ettiklerini söylerken, yeni bir takip yöntemi başlattıklarını bildirdi ve ormanın çeşitli bölgelerine foto kapanlar kurduklarını dile getirdi.

Akay, ? Yaban hayvanlarının beslenme özelliklerini gözlemlemek için ormanın çeşitli yerlerine foto kapanlar kurduk. Hem de kaçak avcıların faaliyetlerini gözlemlemek için yapıyoruz. Bu kameralar bize anlık ileti gönderen kameralar. Hayvanların yoğun olduğu, kaçak avcıların bol olduğu yerlere yerleştirdik. Oralardan gelen görüntülerle kaçak avcılarla mücadele edeceğiz.? Dedi.

Akay, hayvanları tok tutması açısından temel besin olarak saman ve yonca bırakıldığını, buğday, mısır gibi ek besinlerin de takviye edildiğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.