CENAZELER ARAÇLARLA TAŞINIYORDU

CENAZELER ARAÇLARLA TAŞINIYORDU

Akçakoca Merkez camii önündeki rampa, Belediye?nin cami çevresini güzelleştirme projesinin ilk adımı olarak yıkıldı. Yeni projeyle birlikte hem caminin silueti daha bir güzel ortaya çıkacak, hem de ikinci katı artık otopark olarak kullanılıp çökme tehlikesi yaşamayacak,

Merkez camiinin üst katına cenaze araçlarının çıkması için yapılmış olan rampa, hem mimari projeye aykırı olarak sonradan yapılmıştı, hem de camînin siluetini bozan bir eklenti gibi durmaktaydı.

Vatandaşlar çoğu kez rampanın yapılmış olmasına karşı seslerini yükseltmiş ve cenaze asansörü yapılmış olmasına rağmen, araçların üst kata çıkmasını eleştirmişlerdi.

Cenazelerin musalla taşının dibine kadar araçlarla getirilmesi yerine, 50 metre de olsa omuzlarda taşınmasının sevap olduğunu ifade eden bazı vatandaşlar ise, rampanın yapılması ile bu geleneğin de ortadan kalkmasına sitem etmişlerdi.

Rampanın yapılması ile ortaya çıkan bir diğer çirkinlik ise, Merkez camînin üst katının otoparka dönüşmesi olmuştu.

Rampayı kullanarak araçlarını üst kata çıkaranlar, yerel medya organlarının yaptığı onca habere ve araçların ağırlıkları altında çökme tehlikesinin varlığına rağmen, tehlikeye kulak kabartmamış, vurdumduymazca davranmışlardı

Söz konusu şikâyetler karşısında araçlarını üst kata çıkaranlara karşı bir müeyyide uygulaması beklenen İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı ise, sorunu çözememiş ve hatta basın mensuplarına ??ben ne yapabilirim ki, otopark değnekçisi miyim ??? demişti.

Bütün haber, uyarı ve eleştirilere rağmen, önceki belediye başkanı döneminden beri rampayı kaldıracak bir irade ortaya çıkmamıştı.

Rampayı ortadan kaldırmak ise Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici?ye nasip oldu. Başkan Yemenici, mega projelerden biri olan Merkez camii çevresini güzelleştirme projesi kapsamında, ilk olarak rampaya kazmayı vurdurtarak yerinden kaldırdı.

Merkez camii önündeki rampanın ortadan kaldırılmasıyla birlikte, hem yeni projeyle birlikte camînin sülueti daha bir güzel ortaya çıkacak, hem camînin ikinci katı artık otopark olarak kullanılıp çökme tehlikesi yaşamayacak, hem de artık cenazeler kısa bir mesafede olsa omuzlarda taşınarak bin 500 yıllık bir islamî gelenek burada yaşamaya devam edecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.