VALİ?DEN YARIYIL TATİLİ MESAJI

VALİ?DEN  YARIYIL TATİLİ MESAJI

2016- 2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ererken Vali Zülkif Dağlı bir mesaj yayınlayarak hem öğrencilerin hem öğretmenlerin iyi bir tatil geçirmelerini temenni etti.

Düzce?de  bugün, 300 okulda 68 bin 954 öğrenci karne alırken, Vali Zülkif Dağlı bir mesaj yayınlayarak, yorucu bir yarı dönem geçiren, öğrencilerin ve öğretmenlerin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni etti.

Vali Dağlı öğrencilerden,  karnesindeki notlar ne olursa olsun, umutlarını, cesaretlerini, çalıştıkları takdirde başarılı olacaklarına dair inançlarını, başarabileceklerine dair güvenlerini hep diri tutmalarını istedi.

Vali Dağlı mesajında;

?Karne; eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca sergilediğiniz performansın geri bildirimidir. Kat?i suretle kişiliğinizi, zekânızı kategorize eden bir gösterge değildir. Zayıf ve güçlü yönlerinizi analiz etmeniz, eğer varsa eksikliklerinizi fark etmeniz ve bir dahaki dönem için tedbirler almanız adına bir imkândır.? Derken,

 Velilere de ? Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu unutmamalıyız. Karne, çocuğunuzun ne kadar zeki olup olmadığının bir göstergesi değildir. Çocuğun, eğitim dönemi boyunca öğretilen konuları ne kadar öğrenip, öğrenemediğini gösterir. Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir. Yarıyıl tatili, ailece kaliteli zaman geçirmek için önemli bir fırsattır. Tüm aile bireyleri ile yapılacak geziler, aktiviteler, akrabalar ile görüşmeler çocuğun motivasyonunu arttıracaktır. Çocuğunuza özel zamanlar oluşturmak, anne baba olarak çocuğunuz ile kurduğunuz bağı geliştirecek ve özgüveninde olumlu etkilerin görülmesine vesile olacaktır.? Şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Çocuğun yetişmesinde velilerin yanı sıra topluma da görev düştüğünü vurgulayan Vali Dağlı,  ?Anne; evladın edep ve terbiyedeki göstergesi, Baba; çocuğun eğitimiyle yakından ilgilenen, hedefini tayin etmesinde yardımcı olan desteği, Toplum; sevgide saygıda, ilimde, dürüstlükte, terbiyede eksikliklerini gideren yardımcısı, Öğretmenler; cevheri otaya çıkartmada ve işlemede bir kâşif olmalıdır. Bu cevherleri vatanına, milletine ve devletine sadık, aklı hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştirmek için göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyor, bütün öğretmen ve öğrencilerimize aileleriyle birlikte huzur dolu bir yarıyıl tatili diliyorum.? İfadelerini kullandı.

KARNE HERŞEY DEĞİLDİR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısı için, sömestr tatili başlangıcı vesilesiyle öğrenciler için bir mesaj yayınladı. Başkan Keleş, ?Öğretim yılının ilk dönemini tamamlayıp karne almış bütün öğrencilerimizi tebrik ederim? dedi. Başkan Mehmet Keleş, karne notu kırık öğrenciler için anne babalara da seslenerek ? Karne sadece bir tespittir, nottur. Öğrencinin, çocuğun başarısızlığı anlamına gelmez. Bu yüzden ailelerin karneler için çocuklarına karşı kırıcı olmamaları, yapıcı olmalarını istiyorum? dedi.

 

Başkan Keleş, yarıyıl tatili için mesajında şu görüşlere yer verdi ? Geleceğimizin teminatı en büyük zenginliğimiz olan değerli yavrularımız, başarılı bir eğitim yılının tam ortasına geldiler. Bütün çalışmalarının, gayretlerinin sonucu olarak karnelerini alacaklar. Evlatlarını okutmak için seferber olan anne ve babaların ve fedakarca görevini sürdüren öğretmenlerimizin emeği karneyle taçlandırıldı. Yılının ilk dönemini tamamlayıp karne almış bütün öğrencilerimizi tebrik eder; hayırlı bir şekilde tatil geçirmelerini dilerim?

KESKİN'DEN YARIYIL MESAJI

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle karne alan öğrencilerin tebrik etti.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesinin ardından tebrik mesajı yaptı. Keskin mesajında, ?Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin birinci yarıyılını bitirmiş bulunmaktayız. Sevgili öğrenciler; eylül ayından itibaren büyük bir sorumluluk bilinci ile okullarınızda ve derslerinizde başarılı olmak için çok çalıştınız. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlılık zorunluluğu vardır. Bazılarınızın notları düşük olabilir ama bu sizi hedeflerinizden saptırmasın.

Eğitime verilen bu arayı da dinlenmeniz için ve ailenizle, arkadaşlarınızla iyi vakit geçirerek değerlendirin.

Ebeveynlerimiz de karnelerinde kırık notu olan çocuklarımıza destek olmalı ve notlarını düzeltmek için çocuklarımızı cesaretlendirmelidir. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın Düzce?mizi ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak hayırlı işlere imza atmaları için dua ediyorum. Eğitim camiasının idareci ve öğretmenleri başta olmak üzere, öğrencilerin ve ailelerinin sağlıklı, mutlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum? ifadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.