MUHTARLAR DERTLİ

MUHTARLAR DERTLİ

Soğukpınar ve Dedeler?in de aralarında olduğu bir çok mahalle, internet ve telefon kablolarının sürekli çalınmasından dertliler. İki mahallenin muhtarı mahalleye Mobese ve aydınlatma isteyerek bu hırsızlıklar yüzünden halkın mağdur olduğunu söylediler.

Düzce?nin yeni mahallelerinden Soğukpınar ve Dedeler mahalleleri ile mücavir alan içine alınan aynı güzergahtaki bir çok yeni mahallede son günlerde sorun çok farklı. Mahallelerin internet ve telefon kablolarına dadanan hırsızlar mahalleyi ve muhtarları bezdirmiş.

Soğukpınar Muhtarı İzzet Uysal, mahallede yapılan çalışmaları anlatırken, Doğalgaz çalışmasından dolayı mahallede yolarlın bozulduğunu söyledi, baharda yolların yapılacağını bildirdi. Uysal kaldırımların da döşeneceğini belirtti, aynı zamanda 18. madde uygulaması yapılacağını dile getirdi.

 

 

Telefon hatlarının yer altına alındığını söyleyen Uysal, iki mahallede sonradan takılan pahalı ve kalın kabloların çalındığını bildirerek, 4,5 kez yaşanan bu hırsızlıklar nedeniyle Emniyetten Mobese istediklerini ifade etti.

Uysal, ? Birkaç noktaya bu kameralardan konulursa hırsızlık olmayacağını düşünüyoruz. Daha çok caydırıcı olacağını düşünüyoruz. Evler mesafeli ve karanlık olduğundan dolayı aydınlatmalar da yapılırsa caydırıcı özelliği olacaktır. Hırsızlar, kapağı açıp kabloyu araca taktıktan sonra çekip alıyorlar. Her ne kadar yol çok işlek olsa da kamera ve aydınlatma sistemi olmamasından çok iyi yararlanıyorlar. Yapılanları heba ediyorlar, bizleri de kısa da olsa mağdur ediyorlar.Burayı mesken tuttular.

Yeni mahalle olmaları nedeniyle belediye ile Jandarma arasındaki sınır sorununun henüz aşılmadığını söyleyen Uysal, bir bölgeye jandarma bir bölgeye polisin baktığını belirtti.

Dedeler Mahallesi Muhtarı Azmi Dede de, hırsızlıklar nedeniyle internete giremediklerini söyledi, oda aydınlatma ve Mobese kameraları olması talebini tekrarladı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.